Ronald Gorsic / CROPIX
VEĆ OTPUTOVAO U NOVI KLUB

HRVATSKI REPREZENTATIVAC SE JAVIO NAKON IZNENAĐUJUĆE VIJESTI Transfer Šarića odvijao se u potpunoj tajnosti: 'Trener i ja nismo znali ništa o tome'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2018. 10:30

Iznenađujuća vijest stigla je sinoć iz SAD-a. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić promijenit će sredinu i ubuduće nastupati u dresu Minnesota Timberwolvesa.

Šarić je postao dio velike razmjene po kojoj će prema Philadelphiji krenuti Jimmy Butler i Justin Patton, dok će Minnesota uz njega dobiti Roberta Covingtona i pick druge runde drafta 2022. godine.

Šarić je već tijekom noći bio u avionu prema svom novom klubu, a kako javlja portal Šibenik.in, Hrvat nije do posljednjeg trenutka znao ništa o dogovoru dvaju klubova.

"Nisam znao ništa o mojem prelasku u drugi klub, a o tome nije ništa znao ni moj trener Brett Brown ni generalni menadžer Sixersa. Jednostavno, tako su se dogovorili vlasnici klubova i moje je da se nametnem igrama u novoj sredini. Tako to ide u NBA. Vjerujem da ću u tome brzo uspjeti. Kako sam čuo, očekuje me u startu dobar status u Wolvesima", poručio je Dario iz aviona preko svog savjetnika za komunikacije s medijima Marka Bursaća.

U ovoj sezoni sezoni Šarić je u prosjeku igrao 30 minuta za Sixerse, a učinak mu je bio 11.1 poena, 6.6 skokova i dvije asistencije po utakmici. Dario je u Philadelphiju stigao 2015. godine preko razmjene s Orlandom, a zaigrao godinu dana kasnije. Sad odlazi u momčad koja je trenutno među slabije pozicioniranima u Zapadnoj konferenciji. Timberwolvesi su na omjeru od četiri pobjede i čak devet poraza.

Najpoznatija imena u redovima Minnesote su Derrick Rose, Karl-Anthony Towns i Andrew Wiggins.

Linker
24. travanj 2024 08:59