Jesse Johnson-USA TODAY Sports
DAN VELIKIH PROMJENA

Kako bi se Šarić u najgoroj momčadi lige mogao izboriti za ono zbog čega je otišao u NBA te što jedan drugi posao znači za karijeru Bogdanovića!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 21. lipanj 2019. 20:15

Iz naše su perspektive, uz izbor Luke Šamanića, u večeri NBA drafta najzanimljivije bile razmjene Sunsa s Wolvesima i Pacersima. Prva zato što se iz Minnesote u Phoenix preselio Dario Šarić, koji se tako među Wolvesima nije zadržao ni punu sezonu, a druga zato što je u Indianu stigao T. J. Warren, potencijalna zamjena za Bojana Bogdanovića, koji je ovo ljeto slobodan igrač i nakon najbolje sezone u karijeri očekuje ga ugovor života, što znači da bi Pacersima mogao biti - preskup.

Apr 21, 2019; Indianapolis, IN, USA; Indiana Pacers forward Bojan Bogdanovic (44) shoots the ball as Boston Celtics forward Gordon Hayward (20) defends during the first quarter of game four of the first round of the 2019 NBA Playoffs at Bankers Life Fieldhouse. Mandatory Credit: Brian Spurlock-USA TODAY Sports
Brian Spurlock-USA TODAY Sports/Reuters

Ali, o tome se za sada može samo spekulirati jer prijelazni rok počinje tek 30. lipnja, a Bogdanović će sigurno biti jedan od traženijih igrača kad oni najveći potpišu svoje ugovore, što se uglavnom događa u prva dva ili tri dana prijelaznog roka.

S druge strane, Šarić već zna gdje će, pa čak i koliko će igrati sljedeće sezone jer, s obzirom na to da su Sunsi za njega Wolvesima dali šesti pick drafta, jasno je da ga vide kao startnu 'četvorku'. Pogotovo zato što su na toj poziciji prošle sezone imali samo Dragana Bendera te se krpali tako da su 'četvorku' punili T. J. Warren, koji je primarno 'trica', te Richaun Holmes, koji je korisniji na “petici”.

Dalje, Dario odgovara profilu igrača kakav Phoenixu treba da bi se centar Deandre Ayton, prošlogodišnji prvi pick drafta, nastavio razvijati na pravi način. Iskustvo iz Philadelphije i Minnesote, odnosno činjenica da je već dijelio teren s dvije ponajbolje NBA “petice”, Joelom Embiidom i Karl-Anthonyjem Townsom, čini ga idealnim partnerom Aytonu ispod koša.

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 16: Deandre Ayton #13 of the Arizona Wildcats dunks during the Arizona In Espana Foreign Tour game between Mataro All-Stars and Arizona on August 16, 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images / Getty Images
Deandre Ayton

Dalje, Šarića će u Phoenixu dočekati Monty Williams, koji je prošle sezone bio pomoćnik u Sixersima, a sada je dobio novi trenerski angažman četiri godine nakon odlaska iz New Orleansa. Williams je u Philadelphiji stigao upoznati Darija, nema sumnje da zna što može očekivati od hrvatskog reprezentativca, koji bi ovaj “trade” trebao shvatiti kao veliku priliku za iskorak.

Naime, nakon što ga je razočarao “trade” iz Philadelphije, pa mu je trebalo i puno više vremena za prilagodbu na Minnesotu, odlazak u - već godinama - najgoru momčad lige ni u kojem slučaju ne može biti korak naprijed u karijeri. Ali, zato to može biti situacija u kojoj Dario, uz naporan rad tijekom ljeta, ima mogućnost dramatično popraviti svoje brojke (prosječno 12,7 poena, 6,2 skoka i 2,1 asist u prve tri NBA sezone) i tako sljedeće godine dobiti ugovor o kojem je sanjao kad je odlazio s one strane “bare”.

Jonathan Daniel/Getty Images
Getty Images

Novi GM Sunsa James Jones doveo je Šarića zato što za tu cijenu (3,5 milijuna dolara sljedeće sezone) boljeg startera nije moguće pronaći, a istodobno ostaje puno prostora pod Salary Capom kako bi se u Phoenixu riješio već godinama gorući problem playmakera. Prošle su sezone Sunsi, podsjetimo, krenuli s Devinom Bookerom na “jedinici”, a to bi im se moglo dogoditi i ove godine, pogotovo ako Tyler Johnson očekivano aktivira svoju opciju od 19,7 milijuna za sljedeću sezonu.

Neće Dariju Šariću biti lako u Phoenixu, prije svega zato što kao igrač koji će uvijek napraviti sve samo da bi pobijedio sa Sunsima jednostavno neće dovoljno pobjeđivati. To mu je bio problem i u Minnesoti.

Linker
16. travanj 2024 20:47