David Richard-USA TODAY Sports / Reuters
BROJKE KOJE IMPRESIONIRAJU

KAKVA PREDSTAVA HRVATSKOG JUNAKA! BOJAN BOGDANOVIĆ SE ISKALIO NA NOVOM KLUBU IVICE ZUPCA! Hrvat najbolji igrač u veličanstvenoj večeri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2019. 09:54

Bojan Bogdanović nastavlja s fenomenalnim nastupima u NBA ligi! Nakon što je u noći na srijedu bio najbolji strijelac Indiana Pacersa u razbijanju LA Lakersa (136:94), Babo je još bolju partiju odigrao noćas, protiv drugog kluba iz Los Angelesa.

Indiana je i protiv Clipersa upisala uvjerljivu pobjedu 116:92, a hrvatski je reprezentativac odigrao 32 minute i u tom je vremenu ubacio 29 koševa(šut iz igre 12/19, trice 3/6) uz sedam skokova, jednu asistenciju i tri ukradene lopte. Myles Turner je dodao 17 koševa a Indiana je svoj pobjednički niz povećala na četiri utakmice. Montrezl Harrell je bio najbolji kod Clippersa sa 19 poena.

Dario Šarić je odigrao još jednu solidnu utakmicu iako su njegovi Timberwolvesi doživjeli poraz u gostima kod Orlando Magica 112-122. Šarić je odigrao 21 minutu i zabio 17 koševa (šut iz igre 7/11, trice 3/6) te tome pridodao osam skokova i jednu asistenciju.

A upravo je u iz Lakersa u Clipperse prešao Ivica Zubac, u tradeu koji je obavljen sinoć u posljednjim satima prijelaznom roka. Zubac i Michael Beasley su mijenjani za Mikea Muscalu (dan ranije je poslan iz Philadelphije u Clipperse), a Lakersi su time otvorili jedno mjesto u rosteru, koje možda očekuje Carmela Anthonyja, velikog prijatelja LeBrona Jamesa.

Zubac je u Lakerse stigao 2016. godine, izabran je u drugom krugu drafta, a ukupno je odigrao 114 utakmica u kojima je prosječno ubacivao 6,4 koševa i imao 3,9 skokova. Ove sezone mu je prosjek 8,5 poena i 4,9 skokova uz vrlo dobrih 58 posto šuta.

Četvrtak je, inače, bio posljednji dan za razmjenu igrača, a najveći posao je obavio Toronto, koji je iz Memphisa doveo Marca Gasola, a u suprotnom smjeru je otišao Jonas Valančiunas.

U večeri kad su dva europska igrača ostvarila triple-double, Nikola Jokić svoj deseti u sezoni (25p, šut 8-13, 14s, 10a) u porazu Denvera od Brooklyna, a Luka Dončić svoj treći (19p, šut 5-20, trica 2-10, 10s, 11a) u pobjedi Dallasa nad Charlotteom, najviše je pažnje zaokupila sudbina Slovenčeva suigrača Harrisona Barnesa. Tijekom utakmice se proširila vijest da je Barnes razmijenjen u Sacramento. Budući da se u doba društvenih mreža više ništa ne može sakriti, utučeni je košarkaš posljednju četvrtinu proveo na klupi, u mislima sam sa sobom.

Kasnije, naravno, nije bio dostupan novinarima. Dallas je, inače, u zamjenu dobio Justina Jacksona i Zacha Randolpha.

- Svašta sam doživio s tim razmjenama, vijesti su znale dolaziti dok smo bili na treningu, u avionu, autobusu, ali da se sazna za trade tijekom utakmice? Ovo mi je prvi put - komentirao je Nicolas Batum, igrač Hornetsa.

Kapetan selekcije Istoka na All Star utakmici Giannis Antetokounmpo bio je gotovo savršen za Milwaukee protiv Washingtona. Za 43 poena promašio je samo četiri lopte (17-21), u povijesti Bucksa bolje su šutirali samo Lew Alcindor (Kareem Abdul-Jabbar) i Samuel Dalembert.

James Harden je nastavio u svom ludom ritmu, 28. put zaredom ubacio je najmanje 30 koševa. Šest više za glatku pobjedu u Sacramentu s kojim su, u međuvremenu, zajedno s Clevelandom dogovorili posao. Iman Shumpert dolazi među Rocketse, Alec Burks seli iz Clevelanda u Sacramento, a Houston Cavaliersima daje Brandona Knighta i Marquesea Chrissa.

Raspoloženi prvaci su bili neumoljivi, Golden State je zatrpao koš San Antonija sa 141 poenom, a Kevin Durant se obrušio na medije koji ga stalno sele na neke nove destinacije ususret ljetu, kad će kao slobodan igrač moći birati gdje će nastaviti karijeru. S dva naslova prvaka i eventualnim trećim u Warriorsima, smatra se da će Durant napustiti klub i jako dobro unovčiti to što je jedan od pet najboljih igrača lige. Izazov bi mogao predstavljati New York, koji jest na dnu, ali s dva prava igrača sve bi se preko noći moglo promijeniti.

- Uopće ne mislim o tim stvarima - srdit je bio Durant, kojem se nije puno pričalo o utakmici sa Spursima.

- Nemam ništa s Knicksima, ne znam tko je poslao Porzingisa u Dallas. Oni nemaju ništa sa mnom, ja samo pokušavam igrati košarku. Svaki put kad nešto kažem, to se okrene i pojavi u različitim publikacijama, pokušava me se rastrgati, a kad ništa ne kažem, onda je problem.

LA Lakersi su sinoć sa 129-128 nadigrali Boston Celticse i to zahvaljujući Rajonu Rondu koji je zabio koš na zvuk sirene za kraj utakmice. LeBron James je također upisao triple-double zabivši 28 koševa, 12 skokova i 12 asistencija. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse. Kyrie Irving je kod Bostona bio najbolji sa 24 koša.

Indiana Pacers - LA Clippers 116-92

(Bojan Bogdanović je odigrao 32 minute za Indianu, zabio je 29 koševa i upisao sedam skokova, jednu asistenciju i tri ukradene lopte)

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 122-112

(Dario Šarić je odigrao 21 minutu za Minnesotu, zabio je 17 koševa i upisao osam skokova te jednu asistenciju)

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 101-119

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 128-129

(Ivica Zubac nije ulazio u igru za LA Lakerse)

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 117-95

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 127-118

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 20:29