LeBron James
 Kevork Djansezian/Getty Images/AFP / KEVORK DJANSEZIAN AFP
PRIJETI ZATVARANJE DVORANA

KORONAVIRUS BI MOGAO NANIJETI ŠTETU GLOBALNOJ MAŠINERIJI! Oglasio se i Kralj: 'Nema šanse da igram tako' Jedna je utakmica odigrana mimo upozorenja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2020. 12:26

Neki se sportski događaji koji su već trebali biti održani ili su tek zakazani zbog koronavirusa neće održati. Prijeti i ono još gore, otkazivanje velikih priredbi poput nogometnog EURA ili Olimpijskih igara. Američki sport ima neke drugačije postulate, a vodeći ljudi najmasovnijih sportova tog kontinenta već su se unisono oglasili oko aktualne zdravstvene situacije.

NBA liga je tako pripremila svoje franšize na mogućnost odigravanja utakmica pod drugačijim uvjetima. Poslano je nekoliko dopisa svim klubovima da će se, ako to bude potrebno, odmah posegnuti za zatvaranjem vrata dvorana, po uzoru na neke događaje iz nama susjedne Italije. Nadalje, napominje se da će se utakmice igrati pred praznim tribinama i uz prisutstvo samo najnužnijih članova stožera.

NHL momčad San Jose Sharksa je već prekjučer bila upozorena da bi se nakon novih slučajeva koronavirusa sve moglo proširiti ako se održi njihova domaća utakmica protiv Minnesote Wild. Ona je odigrana, a čelnici tog kluba izjavili su kako su svjesni opasnosti. No, sport je tu bitku ipak dobio. Što će biti ako se najbolja svjetska košarka bude igrala bez gledatelja? O tome se oglasio i ponajbolji košarkaš današnjice, veliki LeBron James.

- Takvo nešto za mene nije opcija. Neću tako igrati. Da dođem u dvoranu i vidim prazne tribine ne bih igrao jer za je publika ta zbog kojih smo tu. Igram za svoje suigrače i za navijače - rekao je LeBron.

NBA ligi dakle, u slučaju daljnjeg širenja zaraze prijete veliki gubici, a ni igračima se, barem zbog svega što pruža američka mašinerija showa, zabave i svega što dolazi s publikom u dvoranama, sve zajedno niti malo ne sviđa.

Linker
24. travanj 2024 13:33