Kyle Terada-USA TODAY / REUTERS
ŽIVOT IDE DALJE

KOŠARKAŠKI TRANSFER DESETLJEĆA UZBURKAO DUHOVE 'Ljudi, ma dajte im odmah naslov prvaka!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2016. 21:46

Odlazak Kevina Duranta u Golden State Warriorse vjerojatno će dramatično promijeniti odnose u NBA-u. Momčad u kojoj igraju Steph Curry, Klay Thompson i Draymond Green sada je postala još jača.

Oklahomi ostaje utjeha na devet proteklih godina. Vodstvo kluba se zahvalilo Durantu na svemu, pojedini navijači su ljuti i ogorčeni, ali što je tu je.

- Glavni uvjet u donošenju ove odluke bio je potencijal za moj igrački napredak, ali sada sam ujedno i na onoj točki u svojoj karijeri kada mi je jednako tako važno pronaći priliku da se razvijem i kao čovjek što znači odmaknuti se od svoje komforne zone i preseliti u novi grad i zajednicu koja mi može ponuditi najveći potencijal za osobni rast - izjavio je Durant u obrazloženju svoje odluke.

Durant je iskoristio pravila free-agenta, a svoj nekadašnji klub osudio na gledanje u leđa najjačima. Nije htio propustiti priliku za napredak u karijeri, a predsjednik Oklahome Clayton Bennett ne diže prašinu iako mu zacijelo teško.

- Hvala Kevinu na ogromnom doprinosu tijekom posljednjih devet godina. Fantastično se ponašao na terenu, ali i izvan njega. Promijenio je cijelu našu zajednicu. Bio je nevjerojatan vođa, igrač i predstavljao nas je na sjajan način - rekao je Bennett.

Na sličnom tragu je i izvršni direktor i generalni menadžer Sam Presti.

- Ne mogu dovoljno opisati koliko nam je Kevin značio. Jedan je od kamena temeljaca cijele franšize. Žao nam je što odlazi, ali hvala mu na svemu - izjavio je Presti.

Dok se vodstvo Oklahome pomirilo sa stvarnošću, navijači se teško mire s Durantovom odlukom i doživljavaju je kao izdaju. Oni najgorljiviji pale dresove i ne štede uvreda na Durantov račun.

Linker
26. travanj 2024 16:05