Richard Mackson-USA TODAY Sports / Reuters
STVARANJE MEGA MOMČADI

L.A LAKERSI SPREMAJU NEŠTO ČUDESNO! OVO JE TROJAC KOJI BI TREBAO ZAVLADATI LIGOM Prvi na listi želja je čovjek koji je oduševio košarkaški svijet!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. lipanj 2019. 22:26

Nakon što su La Lakersi u Washington poslali trojac Moritz Wagner, Isaac Bonga i Jermerrio Jones postalo je jasno da u klubu otvaraju prostor da nakon Anthonyja Davisa dovedu još jednu veliku zvijezdu. U veliku misiju uključio se i sam Davis koji se odrekao četiri milijuna eura bonusa - LeBron James ga je odmah 'nagradio' s brojem 23 - koji mu je slovom ugovora mogao pripasti pa Lakersi sada imaju 32 milijuna dolara prostora za lov na igrača koji bi trebao biti - barem je takav plan - dio najvećeg trojca u povijesti NBA lige.

Prvi na listi želja je Kawhi Leonard, MVP finala doigravanja, igrač koji je kompletnu Kanadu digao na noge. Iako su mnogi predviđali kako će Leonard nakon osvajanja NBA prstena ostati u Torontu, američki mediji objavili su da je dogovorio pregovore s obje momčadi iz Los Angelesa. Clippersi će mu osim maksimalnog ugovora na četiri godine u iznosu od oko 150 milijuna dolara ponuditi i status neupitno najveće zvijezde i vođe momčadi. Uz činjenicu da je momčad već posložena, puna mladih igrača, ali i s jako dugom klupom.

Jun 13, 2019; Oakland, CA, USA; Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (2) and Toronto Raptors guard Kyle Lowry (7) celebrate winning the NBA Championship over the Golden State Warriors against game six of the 2019 NBA Finals at Oracle Arena. Mandatory Credit: Sergio Estrada-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Lakersi mu mogu ponuditi doslovno isti ugovor, ali i možebitno status tek trećeg igrača momčadi, koliko god Kawhi Leonard za mnoge bio najbolji igrač svijeta u ovom trenutku. No, LeBron James je taj koji vodi ovu momčad, a Anthony Davis je bio njegov prvi izbor, a i dolazi iz iste menadžerske agencije. Što nikako nije nevažan podatak. U konačnici, Lakersi prije godinu dana nisu bili spremni San Antonio Spursima ponuditi ono što su nedavno dali New Orleansu kako bi doveli Davisa. Pelicansima su prepustili Bola, Harta, Ingrama, četvrti pick ovogodišnjeg drafta te još dva u sljedećih nekoliko sezona.

Mar 26, 2019; Los Angeles, CA, USA; Los Angeles Lakers forward LeBron James (left) laughs with Los Angeles Lakers head coach Luke Walton (right) during the first half against the Washington Wizards at Staples Center. Mandatory Credit: Kirby Lee-USA TODAY Sports - 12421092
Kirby Lee-USA TODAY Sports / Reuters

Mnogi će reći - debelo previše! Uz sve to, Lakersi u ovom trenutku doslovno imaju tri igrača - James, Davis i Kuzma - pod ugovorom, a nakon eventualnog potpisa s Leonardom ostatak momčadi mogli bi popuniti samo s veteranima spremnim prihvatiti minimalce. Što je doista rizična momčad za dugu i tešku sezonu u kojoj će i James imati 35 godina, a Davis poprilično dug popis ozljeda koje su ga napadale proteklih sezona. Međutim, usprkos svih tih okolnosti, Kawhi Leonard želi na razgovor s Lakersima, a on nikada nije bio tip igrača koji bi razgovarao negdje gdje se ne vidi.

December 25, 2018; Oakland, CA, USA; Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) dribbles the basketball against Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) during the third quarter at Oracle Arena. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports - 11898051
Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters

U NBA pregovori sa slobodnim igračima startaju 1. srpnja. Premda je Toronto ispisao povijest, Lakersi su najveća priča ovoga ljeta. A Leonard bi je potpisom mogao zaokružiti. Ukoliko se to ipak ne dogodi, ukoliko se odluči za Toronto ili Clipperse, Lakersi će se okrenuti Kyrieu Irwingu, Kemba Walkeru, a možda i nekom trećem. Naime, Irwing je navodno jako blizu Brooklyna, a Walker Bostona. Uz Lakerse se doduše zadnjih dana veže i ime Claya Thompsona, ali samo ako mu Golden State ne ponudi maksimalni ugovor, a u to je teško vjerovati.

Tako će u sljedećih nekoliko dana navijači Lakersa nastaviti sanjati trio James - Davis - Leonard. Trojac kakav se u NBA ligi doista nikada nije okupio u jednoj momčadi.

Linker
24. travanj 2024 05:55