USA TODAY Sports
NOVA ERA U NBA LIGI

LAKERSI KONAČNO IZLAZE IZ PROSJEČNOSTI Dolaskom LeBrona Jamesa u Los Angelesu se počela slagati momčad s kojom bi se napao naslov prvaka

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 16:26

Prije nekoliko mjeseci počela je teći šesta godina otkad Los Angeles Lakersi nisu zaigrali u NBA doigravanju. U 64 godine prije toga doigravanje su propustili ukupno - tri puta.

Međutim, ovaj nemogući post bi u sljedećoj sezoni trebao biti prekinut jer je u Los Angeles došao LeBron James, čovjek koji je Miami i Cleveland posljednjih osam godina svaki put odveo do finala.

Danas nitko u Los Angelesu ne sumnja da će Lakersi sljedeće godine zaigrati u doigravanju jer je James došao u momčad s mladom, ali i iznimno talentiranom osovinom Lonzo Ball - Brandon Ingram - Kyle Kuzma, koja je ovo ljeto nadograđena s pokerom veterana Rajon Rondo - Lance Stephenson - Michael Beasley - JaVale McGee.

Jedan sigurni starter

Ovakva kombinacija na papiru izgleda vrlo zanimljivo, prije svega zbog gomile talenta u rosteru koji su sastavili predsjednik Magic Johnson i generalni menadžer Rob Pelinka, ali i zbog potencijalnih problema koji se daju naslutiti.

Naime, osim iznimnog košarkaškog talenta, u novoj Jamesovoj obitelji moglo bi biti i disfunkcionalonosti. Recimo, na pripremama uoči sezone će se voditi velika borba za mjesta u petorci jer trener Luke Walton ima samo jednog neupitnog startera - LeBrona. Svi ostali se za taj status tek trebaju izboriti.

U toj priči najveći upitnik stoji iznad Lonza Balla, koji je prošle sezone kao drugi pick bio neupitni starter na playu, a sad je dobio oštru konkurenciju u Rajonu Rondu, poznatom po tome da ni pred kim neće ustuknuti. Bio to sudac, trener ili suigrač.

Dok je Rondo vrlo zahtjevan tip igrača za svakog trenera, i preostala tri veterana također imaju neke mušice. Tako je Lance Stephenson široj javnosti postao poznat zbog višegodišnjeg provociranja LeBrona Jamesa u play-off serijama njegove Indiane protiv Miamija i Clevelanda, Michaela Beasleya prati glas ovisnika o marihuani, a JaVale McGee je karijeru obilježio urnebesno smiješnim reakcijama na parketu...

Prijelazna sezona

Zbog svega toga svlačionici Lakersa prijeti disfukncionalnost, ali ova sezona bi u svakom slučaju trebala biti prijelazna do ljeta 2019, u kojem će se “napasti” Kawhi Leonard i(li) Kevin Durant.

Linker
26. travanj 2024 15:47