Kirby Lee-USA TODAY Sports / Reuters
POTVRĐENO

LOS ANGELES LAKERSI SMIJENILI TRENERA NAKON TRI GODINE Tko će sljedeće sezone voditi LeBrona i društvo? Među kandidatima brojna ugledna imena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2019. 10:48

Luke Walton više nije trener Los Angeles Lakersa.

Generalni menadžer slavnog kluba Rob Pelinka priopćio je da je došlo so sporazumnog raskida suradnje s trenerom nakon tri godine.

"Želimo se zahvaliti Lukeu na predanom radu u posljednje tri godine. Želimo Lukeu i njegovoj obitelji sreću u budućnosti", stoji u službenom priopćenju Lakersa.

Walton je preuzeo Lakerse na proljeće 2016. godine nakon što je momčad slavila u svega 17 utakmica u posljednjoj sezoni Kobea Bryanta. Kao trener Lakersa Walton je upisao omjer pobjeda i poraza 98-148, a poboljšavao je rezultat u svakoj sezoni. Redom su njegove momčadi upisivale 26, 35 i 37 pobjeda, ali doigravanje nije izboreno šestu uzastopnu sezonu.

Tako će ga naslijediti na klupi Lakersa? Američki mediji spominju osam kandidata, a među njima su Tyronn Lue, Monty Williams, Jason Kidd, Mark Jackson, Erik Spoelstra, Brian Shaw, Juwan Howard i Mike Krzyzewski. Kao najveći favorit za klupu zasad slovi Lue.

Linker
20. travanj 2024 14:18