Screenshot: New York Knicks
NAKON TRI SEZONE NA FLORIDI

MARIO HEZONJA NA PREKRETNICI KARIJERE Hrvat predstavljen u New York Knicksima i preuzeo dres s brojem 8: Kada me Coach Fiz nazvao, rekao sam 'Oh, yes'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. srpanj 2018. 12:55

Mario Hezonja bio je u četvrtak, baš u vrijeme kad je Hrvatska u Moskvi ulazila u finale SP-a, u New Yorku. Bio je službeno predstavljen u novom klubu, preuzeo je dres Knicksa s brojem osam, koji će nositi u sljedećoj sezoni - barem u sljedećoj sezoni, jer ga ugovor s Knicksima veže samo godinu dana - a za to će vrijeme zaraditi 6,5 milijuna dolara.

No, bila je to nogometna večer, a Hezonja je uživao u pobjedi hrvatskih nogometaša. I odmah se slikao s Frankom Ntilikinom, malo ga podbadajući jer je play Knicksa Francuz. Usput se preko Twittera zezao s Evanom Fournierom, još jednim Francuzom, kojega je ostavio u Orlandu.

Ponovo s Perryjem

No, američke je novinare više od toga zanimalo kako se Hezonja našao u Knicksima. Odmah su povezali priču s GM-om Knicksa Scottom Perryjem, koji je nekad u Magicu bio zadužen baš za draftiranje igrača.

- On je čovjek koji mi jako puno znači, to je osoba koja me draftirala. I veselim se što ćemo ponovo raditi zajedno.

A konkretno se ljubav Knicksa i Hezonje dogodila ovako:

- Bilo je to moje prvo ljeto u karijeri, u kojemu sam bio free-agent. No, vrlo brzo me nazvao Coach Fiz (David Fizdale) i nakon razgovara s njim sam kazao “oh, yes”.

A što uopće zna o Davidu Fizdaleu, čovjeku koji će ga voditi u Knicksima?

- Znam da je on tip trenera koji igračima ulijeva samopouzdanje, koji te pušta da igraš i dopušta da pri tome budeš ono što jesi. Doista se veselim toj suradnji i činjenici da ću igrati za njega.

A što Mario Hezonja donosi cijeloj organizaciji Knicksa?

- Veseli me što ću igrati pred navijačima Knicksa, a ja ću se truditi da na terenu napravim sve ono što sam u stanju da bih pomogao momčadi. Isto je i onim izvan terena jer ću nastojati dovesti što je više moguće navijača u dvoranu.

Ta “dvorana” mitsko je mjesto, ne postoji vjerojatno čudesnija zatvorena arena od Madison Square Gardena. Mnogi su tu gostovali, samo gostovali, oni najveći, ne samo sportaši, čitav niz bendova, pjevača, pjevačica, najvećih umjetnika, pretvorili su Madison u svoje gnijezdo. A on će Hezonji to, domaće gnijezdo, biti od starta. U potpuno novoj momčadi.

Velika pozornica

- Super sam zadovoljan što stižem u mladu, talentiranu momčad. Ta naša mladost me uzbuđuje, kao i činjenica da ću pripadati grupi ljudi koja će rasti zajedno, a s vremenom postajati sve jača i bolja.

Mario Hezonja djelovao je kao sretan i zadovoljan čovjek. New York je velika pozornica, a Mario Hezonja bi se u njoj mogao odlično snaći. Na prvom predstavljanju navijačima sve je odradio bez pogreške...

Linker
24. travanj 2024 18:22