USA TODAY Sports
NOSIT ĆE ISTI BROJ

MARIO HEZONJA NOSIT ĆE NA LEĐIMA BROJ DRAŽENA PETROVIĆA! 'On je najveći europski igrač svih vremena. A njegov se put nastavlja upravo sada'

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 11:24

Mario Hezonja sljedeće sezone igrat će u Portland Trail Blazersima, a objavljeno je i koji će broj na dresu nositi. Bit će to broj 44, dres kojeg je u Portlandu nosio Dražen Petrović.

"Dražen je najveći europski igrač svih vremena. Njegov se put nastavlja upravo sada. Ovo je posebno iskustvo za mene i drago mi je što mogu nastaviti ono što je on započeo", rekao je Hezonja na predstavljanju u Portlandu.

Hezonja je u Portland došao kao slobodni igrač nakon što mu je istekao ugovor u New York Knicksima. Potpisao je ugovor na dvije godine vrijedan 3,6 milijuna dolara s time da je druga godina igračka opcija, odnosno Hezonja sljedećeg ljeta može razvrgnuti ugovor. Podsjetimo, 24-godišnji Dubrovčanin izabran je od strane Orlando Magica 5. pickom 2015. godine.

Njegov dolazak u redove Blazersa pozdravio je Neil Olshey, glavni čovjek košarkaških operacija u klubu.

"Mario je veliki talent s visokim plafonom mogućnosti. Imat će priliku odmah doprinijeti momčadi", izjavio je Oshley.

Portland je u ovom prijelaznom roku, osim Hezonje, doveo Hassana Whiteside kojeg su dobili u tradeu iz Miami Heata, a koji će pokrpati rupu nastalu ozljedom Jusufa Nurkića. Blazersi su potpisali i novi ugovor s Rodneyjem Hoodom, a doveli su i Anthonyja Tollivera. Uz sve to, produžili su ugovor najboljem igraču, Damianu Lillardu, koji će u sljedećih 6 godina ukupno zaraditi 258 milijuna dolara.

Linker
18. travanj 2024 15:55