Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters
SPEKTAKULARNI PRIJELAZNI ROK

NAJLUĐA NOĆ U NBA POVIJESTI Bojan Bogdanović napravio posao karijere, a pogledajte tko je još našao novi klub! Potrošeno više od 3 milijarde dolara

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. srpanj 2019. 09:30

Prijelazni rok u NBA ligi, popularni free agency, počeo je spektakularno – noćas je mnoštvo zvijezda promijenilo svoje klubove, a ukupna vrijednost sklopljenih ugovora premašuje iznos od 3 milijarde dolara! Gotovo sve velike zvijezde koje su bile slobodne na tržištu potpisale su nove ugovore, ostalo je jedino još da vidimo gdje će Kawhi Leonard nastaviti karijeru.

Hrvatskim navijačima najvažnija je činjenica kako je Bojan Bogdanović dobio lukrativni ugovor od Utah Jazza gdje će u sljedeće 4 sezone zaraditi 76 milijuna dolara. Od hrvatskih košarkaša novi klub ima i Mario Hezonja koji je potpisao dvogodišnji minimalni ugovor s Portland Trail Blazersima s time da za drugu godinu ima igračku opciju.

Najveća priča je stvaranje supermomčadi u Brooklynu. Netsi su uspjeli dovesti Kevina Duranta, Kyriea Irvinga i DeAndrea Jordana. Durant je trebao zarađivati 164 milijuna dolara, a Irving 141 milijun za 4 godine, ali su se obojica odrekli dijela plaće kako bi u momčad došao i Jordan. U cijeloj priči kratke ruke nije ostao ni Golden State koji je s Brooklynom za Duranta dogovorio sign'n'trade te u svoje redove doveo D'Angela Russella. On je dobio 117 milijuna dolara za 4 godine, a da bi ga Warriorsi uspjeli dovesti morali su u Memphis poslati veterana Andrea Iguodalu. Golden State je ranije potpisao novi ugovor s Klayom Thompsonom u vrijednosti od 190 milijuna dolara.

Jimmy Butler još jednom je promijenio klub. Nakon Chicaga, Minnesote i Philadelphije, on je potpisao ugovor vrijedan 142 milijuna dolara za 4 godine s Miami Heatom. U još jednom sign'n'trade poslu, u Philadelphiu je otišao Josh Richardson. 76ersi su doveli i Ala Horforda te potpisali nove ugovore s Tobiasom Harrisom i Mikeom Scottom.

Philadelphia nije uspjela zadržati JJ Redicka koji je otišao u New Orleanskoji je doveo i Derricka Favorsa i to tradeom iz Utah Jazza te Nicolu Mellija. Milwaukee je zadržao svoja tri igrača – Khrisa Middletona, Brooka Lopeza i Georgea Hilla, a došao je i Robin Lopez. U Indianu je pak iz Bucksa otišao Malcolm Brogdon, a Pacersi su doveli i Jeremyja Lamba.

Boston i Charlotte su zamijenili playmakere – Kemba Walker je otišao u Celticse, a Terry Rozier u Hornetse. Nikola Vučević je dobio veliki ugovor od Orlanda i ostao na Floridi, a Derrick Rose je sve dogovorio s Deroitom. Dario Šarić je dobio suigrača u vidu Rickyja Rubija, a Sacramento je dao velike novce Harrisonu Barnesu. Dallas je, očekivano, potpisao novi maksimalni ugovor s Kristapsom Porzingisom.

New York se nije proslavio – lovili su velike zvijezde, a na kraju dobili Juliusa Randlea, Taja Gibsona i Bobbyja Portisa. Iako nisu bili slobodni igrači, nove lukartivne ugovore noćas su dobili Damian Lillard od Portlanda, odnosno Jamal Murray od Denvera.

20 najvećih noćas potpisanih ugovora

Damian Lillard – Portland Trail Blazers (4 godine, 196 milijuna dolara)

Klay Thompson – Golden State Warriors (5 godina, 190 milijuna dolara)

Tobias Harris – Philadelphia 76ers (5 godina, 180 milijuna dolara)

Khris Middleton – Milwaukee Bucks (5 godina, 178 milijuna dolara)

Jamal Murray – Denver Nuggets (5 godina, 170 milijuna dolara)

Kevin Durant – Brooklyn Nets (4 godine, 164 milijuna dolara)

Kristaps Porzingis – Dallas Mavericks (5 godina, 158 milijuna dolara)

Jimmy Butler – Miami Heat (4 godine, 142 milijuna dolara)

Kyrie Irving – Brooklyn Nets (4 godine, 141 milijun dolara)

Kemba Walker – Boston Celtics (4 godine, 141 milijun dolara)

D'Angelo Russell – Golden State Warriors (4 godine, 117 milijuna dolara)

Al Horford – Phildalelphia 76ers (4 godine, 109 milijuna dolara)

Nikola Vučević – Orlando Magic (4 godine, 100 milijuna dolara)

Harrison Barnes – Sacramento Kings (4 godine, 88 milijuna dolara)

Malcolm Brogdon – Indiana Pacers (4 godine, 85 milijuna dolara)

Bojan Bogdanović – Utah Jazz (4 godine, 76 milijuna dolara)

Julius Randle – New York Knicks (3 godine, 63 milijuna dolara)

Terry Rozier – Charlotte Hornets (3 godine, 58 milijuna dolara)

Terence Ross – Orlando Magic (4 godine, 54 milijuna dolara)

Brook Lopez – Milwaukee Bucks (4 godine, 52 milijuna dolara)

Linker
26. travanj 2024 12:08