May 12, 2016; Oklahoma City, OK, USA; San Antonio Spurs center Tim Duncan (21) fights for position with Oklahoma City Thunder center Steven Adams (12) during the first quarter in game six of the second round of the NBA Playoffs at Chesapeake Energy Arena. Mandatory Credit: Mark D. Smith-USA TODAY Sports
Mark D. Smith-USA TODAY Sports / USA Today Sports

POVRATAK LEGENDE

NAJVEĆE OVOLJETNO POJAČANJE SAN ANTONIO SPURSA Gregg Popovich za pomoćnika angažirao 'sina' Duncana: 'Prigodno je da mi vrati uslugu'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 24.07.2019. u 15:35

 • Nakon što se Ettore Messina iz San Antonija vratio u Europu i preuzeo CSKA, a Ime Udoka postao prvi asistent Brettu Brownu u Philadelphiji, Gregg Popovich ostao je bez dva dugogodišnja pomoćnika, koja je zamijenio promocijom dosadašnjeg videokoordinatora Willa Hardyja i angažmanom - Tima Duncana.

  - Prigodno je da mi, nakon što sam 19 godina bio lojalan pomoćnik Timu Duncanu, sad on vrati uslugu - prokomentirao je Pop veliko pojačanje u svom stožeru.

  Duncan je do umirovljenja 2016. godine pod Popovichem odradio 19 sezona u dresu Spursa, osvojio pet naslova prvaka, a njih dvojica zajedno su ostvarila 1001 pobjedu u NBA ligi.

  Tijekom briljantne suradnje Popovich je vrlo često Duncana nazivao svojim sinom, a prilikom umirovljenja dresa s brojem 21 izjavio je da su njih dvojica “srodne duše više u životu nego u košarci”. Tri godine nakon zaključenja jedne od najvećih igračkih karijera u povijesti košarke legendarni Timmy vraća se u NBA ligu kao pomoćni trener, ali u San Antoniju se neće puno toga promijeniti jer je i do sada vrlo često znao biti uz momčad na treninzima.

  Tim Duncan čovjek je s najviše utakmica, poena, skokova i blokada u povijesti Spursa.

  Iz drugih medija