David Butler II / USA TODAY Sports / Reuters
POVIJESNA NOĆ ZA HRVATSKU

NBA TANDEM SNOVA Jedan Hrvat i jedan koji bi to trebao postati nose Brooklyn, a uskoro bi mogli i Hrvatsku!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 28. listopad 2016. 19:49

Lijepo je to vidjeti odmah u prvoj utakmici, ali i prije početka sezone je bilo jasno da će Bojan Bogdanović u ovim Netsima prilično redovito stavljati 20. U Bostonu je stavio 21, sedam u posljednje tri minute kad je Brooklyn poništio -18 s početka posljednje četvrtine.

Međutim, unatoč porazu od Celticsa, senzacija je bio drugi potencijalni hrvatski reprezentativac u Brooklynu. Taj je Justin Hamilton, koji je ubacio 19 poena i zajedno s Bogdanovićem brojao točno do 40. Hamilton je oduševio čvrstinom, ruka ga je slušala, definitivno je to bila večer u kojoj smo svi pomislili koliko bi Hrvatska ljetos bila jača da je on bio u Torinu i Riju...

- Volim se izvlačiti na šut, širiti reket, ali i ponekad se “odrolati” za lagano polaganje.

Posebno dobro je to radio u posljednjoj četvrtini, a da ovu utakmicu iz perspektive Netsa potpuno obilježe naši igrači, Bogdanović i Hamilton su u posljednjem napadu promašili trice za produžetak.

- Nisam šokiran što nismo odustali - rekao je Bojan.

- Pokazali smo da imamo karakter, a naša druga petorka je odradila vrhunski posao.

S obzirom da su igrali protiv Celticsa, čije ambicije ove sezone sežu sve do konferencijskog finala, tijesan poraz je nešto za što se trener Kenny Atkinson može uhvatiti, odnosno vjerovati da Netsi mogu biti bolji no što to misli većina analitičara.

Ali o tom - potom, ovo je ionako bila prva od 82 utakmice u sezoni, koja je u Brooklynu označena “prijelaznom”, kao sezona u kojoj se uspostavlja nova kultura, a ta bi trebala biti pobjednička. Mi pak možemo biti zadovoljni kako su se u tu kulturu počeli uklapati naši igrači. Pritom Hamilton na određeni način ima sreću što je u Brooklynu jer će se zbog Bogdanovića i njega više pratiti u Hrvatskoj. A momak je već rekao kako bi mu igranje za našu reprezentaciju zaista bilo ostvarenje sna. Ljetos se to nije dogodilo baš zbog Netsa, odnosno zato jer je Hamilton baš u vrijeme predolimpijskog turnira u Torinu trebao staviti potpis na NBA ugovor. I zbog toga nije mogao riskirati nekakvu ozljedu...

Ako ćemo po viđenom protiv Bostona, odnosno ako Justin Hamilton ove sezone bude u kontinuitetu igrao na ovoj ili približnoj razini, poziv u reprezentaciju, ma tko bio izbornik, morao bi sljedećeg ljeta biti “zicer”. Iako tu postoji još jedan “problem” o kojem je ovih dana pričao Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta. Rađa je bio prilično jasan po pitanju stranaca u reprezentaciji. Ne želi ih. Međutim, u slučaju Justina Hamiltona bi se mogla napraviti iznimka jer on nije klasični stranac. Njemu je majka Zagrepčanka, on je u Zagrebu završio i jedan razred osnovne škole, a odradio je i kratki mandat u dresu Cibone prije nekoliko godina. Veza s Hrvatskom je očita i jaka, ali treba vidjeti kakav će stav tu zauzeti Hrvatski košarkaški savez.

U međuvremenu Hamilton razmišlja isključivo o Brooklynu.

- Nije bilo to loše otvaranje sezone, a iako mi je teško zbog poraza, sad se moramo fokusirati na sljedeću i u njoj pokušati doći do prve pobjede.

Sljedeću će Bogdanović i Hamilton igrati na domaćem terenu, a protivnik će opet biti jedna od najboljih momčadi Istoka. U noći sa subote na nedjelju (01.30) po hrvatskom vremenu Netsi će u Barclays Centru ugostiti Indianu...

Linker
19. travanj 2024 05:54