USA TODAY Sports
KAD TIJELO POSTANE ORUŽJE

NEVJEROJATNE MJERE JEDNOG OD NAJVIŠIH NA SVIJETU! KAD SE 23-GODIŠNJI DIV USTAO, NASTALA JE HISTERIJA Viši je od tri metra i kad ne skače...

SENEGALSKI DIV Nema više Ziona, ali i bez njega ima dovoljno atrakcija na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. srpanj 2019. 00:54

Tacko Fall, momak koji je završio UCF, ovoga proljeća nije izabran na NBA draftu, iako su za njega svi znali. Kako neće znati kad je ovaj Senegalac kojemu su 23 godine izrastao do neshvatljivih 231 cm.

U današnjem NBA u kojemu pomalo izumiru centri bez vanjskog šuta, centri koji nemaju brze noge, koji nisu u stanju uzastopno pretrčavati cijeli teren, Fall je imao uz svoje ime više upitnika nego uskličnika.

Međutim, Danny Ainge je, očito je, navijao za rasplet po kojemu ovaj užasno visoki Senegalac neće biti draftiran, pa ga je potpisao mimo drafta i Fall se pojavio na Ljetnoj ligi u dresu Celticsa. Čim se podigao s klupe, a sa 231 cm to izgleda doista impozantno, Thomas & Mack Arena je podivljala od uzbuđenja. Fall je do kraja utakmice (Celticsi su svladali Sixerse s 96:82) skupio deset minuta i za to vrijeme je upisao šest poena i četiri skoka.

HOUSTON, TEXAS - MARCH 02: Dejon Jarreau #13 of the Houston Cougars drives baseline past Tacko Fall #24 of the UCF Knights during the second half at Fertitta Center on March 02, 2019 in Houston, Texas. (Photo by Bob Levey/Getty Images)
Getty Images

Naravno, on nije najbrži na svijetu, naravno, on će i teško stvoriti dubinu, jer njegovo težište jednostavno ne može biti nisko, ali to je čovjek kojemu ćete, kad sazre do kraja, moći cijelu večer nabacivati alley-upove, jer nitko ne može kontrolirati loptu na visini na kojoj to može Tacko Fall.

Njegov raspon ruku je nevjerojatan, iznosi 254 cm, a još je fantastičnija spoznaja da je visina koju dostiže propinjući se samo na prste neshvatljivih 310 cm. Pazite, obruč je na 305 cm!

Brzi vlak za Muresana

I da, Tacko Fall nam je to demonstrirao u subotu, on zakucava bez da skače, on se samo propinje na prste i to izgleda, doista, impresivno. Njegovo tijelo je oružje i mašinerija Celticsa, koji će se njime ozbiljno baviti i pokušati od Falla napraviti ozbiljnu snagu.

Mar 24, 2019; Columbia, SC, USA; UCF Knights center Tacko Fall (24) and Duke Blue Devils forward RJ Barrett (5) battle for the ball during the first half in the second round of the 2019 NCAA Tournament at Colonial Life Arena. Mandatory Credit: Bob Donnan-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Zanimljivo je iz biografije ovoga Senegalca rođenog u Dakru i to kako je želio igrati nogomet, a košarka mu se isprva baš i nije dopadala. Ipak, s 231 cm možete doista, ako se želite baviti sportom, igrati samo košarku.

I još nešto, Tacko Fall, dakle, nije najbrži centar na svijetu, no isto tako on je za Rumunja Georgea Muresana brzi vlak. A i taj je igrao NBA s 231 cm.

View this post on Instagram

Unfazed

A post shared by Elhadji Tacko Fall (@tackofall99) on

Još jedna zanimljivost, Tacko Fall ima nogu broj 56. Ostale mjere nisu dostupne...

Linker
18. travanj 2024 05:00