REUTERS/Stringer (LITHUANIA)
REUTERS

NOVI POSAO

NIKAD TOLIKO HRVATA U NAJJAČOJ LIGI NA SVIJETU U NBA ligu vraća se i naš trofejni trener!

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.08.2019. u 22:01

  • Neven Spahija se nakon dvije sezone vraća u NBA ligu. Trofejni hrvatski trener prihvatio je ponudu Memphis Grizzliesa i u novoj će sezoni biti jedan od pomoćnika Taylora Jenkinsa, novog trenera Memphisa, zajedno sa Nielom Ivevyjem, Bradom Jonesom, Davidom McClureom i Vitalijem Potapenkom, a u stožeru je još jedno dobro poznato ime, bivši Cibonin play Scoonie Penn, koji će biti zadužen za igrački razvoj, a u zadnje vrijeme je radio na Ohio Stateu.

    Spahija prvog trenera Jenkinsa poznaje iz vremena dok je tri sezone bio pomoćnik Mikeu Buderholzeru u Atlanti Hawksima, jer je pomoćnik Buderholzeru bio i Jenkins.

    ​Neven Spahija će tako biti osmi Hrvat u NBA ligi sljedeće sezone i bit će to sezona u kojoj nikad više Hrvata nije participiralo u najjačoj ligi svijeta. Igrači će u novoj NBA sezoni biti Bojan Bogdanović (Utah Jazz), Dario Šarić (Phoenix Suns), Ivica Zubac (LA Clippers), Mario Hezonja (Portland Trail Blazers), Ante Žižić (Cleveland Cavailiers), Dragan Bender (Milwaukee Bucks) i Luka Šamanić (San Antonio Spurs), a Neven Spahija bit će pomoćni trener u Memphis Grizliesu.

    Iz drugih medija