Screenshot
VELIKA NBA VEČER U CHARLOTTEU

ODIGRANA SPEKTAKULARNA NBA ALL STAR UTAKMICA LeBron James i društvo preokretom slavili i drugu godinu zaredom, Kevin Durant najkorisniji igrač!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 09:26

Noćas je u Charlotteu odigrana spektakularna All Star utakmica u kojoj je i drugu godinu zaredom, od uvođenja novog formata pobijedila momčad LeBrona Jamesa. Naime, od 2018. to više nije okršaj najboljih momčadi Istoka i Zapada nego sraz dviju momčadi koje slobodno sastavljaju dva kapetana.

Team LeBron slavio je protiv Teama Giannisa 178:164, iako je sastav koji je birao Giannis Antetokounmpo na poluvremenu imao 13 poena prednosti.

Team LeBron je nakon prve dvije četvrtine gubio 95-82, ali je u drugom poluvremenu podignuo razinu igre i uz seriju 19-2 na tri minute prije kraja treće četvrtine Klay Thompson je doveo do izjednačenja 124-124.

MVP noćašnjeg susreta bio je Kevin Durant s 31 poenom, sedam skokova i dvije blokade, čime je postao tek 14. košarkaš u povijesti s dva ovakva priznanja (prvo je osvojio 2012. godine).

LeBron James se na kraju zaustavio na 19 poena, koliko je skupio i Kawhi Leonard, dok je Klay Thompson ubacio 20.

Giannis Antetokounmpo je bio prvi strijelac susreta sa 38 poena, 11 skokova i pet dodavanja, a po 20 koševa dodali su njegov suigrač iz Bucksa Khris Middleton te Paul George.

Iako na kraju nije uspio doći do pobjede, Team Giannis je u prvoj četvrtini zabio rekordna 53 koša, a ukupno je na utakmici zabilježen i rekordni broj trica. Team LeBron pogodio je 35 od 91 ubačaja za tricu, a obje momčadi ukupno su zabile 62 trice iz čak 168 pokušaja.

Jamesu je ovo 15. All star utakmica čime se izjednačio s Kobeom Bryantom, a ova će mu utakmica biti posebna jer je zadnji put igrao sa svojim prijateljem i suigračem iz Miamija, a onda kratko i iz Clevelanda, Dwyaneom Wadeom koji završava svoju igračku karijeru na kraju sezone. Još jedna košarkaška legenda Dirk Nowitzki odigrao je svoju zadnju All Star utakmicu i u četiri minute zabio je tri koša.

Među LeBronovim suigračima bili su Anthony Davis, Kawhi Leonard, Klay Thompson, Kyrie Irving, Durant, James Harden, Damian Lillard, Bradley Beal, LaMarcus Aldridge, Wade, Karl Anthony Towns i Ben Simmons. Momčad Giannisa Antetokounmpoa činili su Paul Goerge, Joel Embiid, Stephen Curry, Kemba Walker, Kyle Lowry, Nikola Jokić, Kris Middleton, Blake Griffin, D'Angelo Russell, Nikola Vučević, Victor Oladipo i Nowitzki.

Linker
18. travanj 2024 21:11