Reinhold Matay / USA Today Sports / Reuters / Reuters

JAVLJA ESPN

ORLANDO PREKRIŽIO MARIJA HEZONJU Proteklog vikenda propao mu je 'trade', hrvatski košarkaš u potrazi za novim klubom

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 01.11.2017. u 10:04

 • Definitivno je pukla ljubav između Marija Hezonje i Orlando Magica.

  Klub koji ga je izabrao kao peti pick NBA drafta 2015. godine na njega više ne računa i on bi u srpnju trebao postati slobodan igrač, javlja ESPN.

  Trener Orlanda Frank Vogel i Orlando su odlučili da neće aktivirati četvrtu godinu Hezonjinog ugovora koja bi mu donijela 5.2 milijuna dolara i stiga se 22-godišni košarkaš mora okrenuti drugim opcijama.

  ESPN navodi kako je Magic proteklih mjeseci raddio na nekoliko različitih scenarija, a proteklog je vikenda navodno razgovarao i sa Sacramento Kingsima, ali se dogovor nije materijalizirao. O čemu je zapravo riječ? Navodno je Sacramento u kojem zadnju riječ o dolascima igrača ima Vlade Divac, za Hezonju nudio beka Malachija Richardsona i drugi izbor na draftu 2018. godine, ali posao nije realiziran. Nije Sacramento jedina Hezonjina opcija i interes su pokazali su New York Knicksi i Oklahoma City Thunder, ali najrealnijom se čini scenarij prema kojem će Hezonja do kraja sezone ostati u Orlandu i onda kao slobodan igrač pronaći novi klub.

  U nešto više od dvije sezone provedene u Orlandu Hezonja je na prosjeku od 5 koševa po susretu, a ove sezone zabija 4.5 koševa po utakmici.

  Iz drugih medija