Bill Streicher / USA Today Sports
ZA NAS JE NAJBOLJI

PORED AMERIKANACA NIJE IMAO ŠANSE! DARIO ŠARIĆ IPAK BEZ PRESTIŽNE NAGRADE Hrvat ostao 'kratkih rukava': Brogdon izabran za najboljeg rookieja sezone

Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2017. 10:07

U New Yorku je održana svečanost na kojoj je NBA liga dodijelila nagrade za najbolje u potekloj sezoni.

NBA je do sada pojedinačno dijelila nagrade tijekom doigravanja, no ovoga puta vodstvo lige odlučilo je sve ujediniti na jednoj svečanosti.

Među nominiranima je bio i hrvatski košarkaš Dario Šarić koji je bio jedan od tri kandidata za 'rookieja’ godine. Nažalost, nagradu je dobio Malcolm Brogdon iz Milwaukee Bucksa, dok su Šarić i njegov momčadski kolega iz Philadelphia 76ersa Joel Embiid ostali 'kratkih rukava'.

Mar 3, 2017; Philadelphia, PA, USA; Philadelphia 76ers forward Dario Saric (9) shoots over New York Knicks forward Lance Thomas (42) during the first quarter at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports
Bill Streicher-USA TODAY Sports

Šarić je ove sezone u dresu Sixersa odigrao 81 utakmicu uz prosjek od 12.8 koševa, 6.3 skokova i 2.2 asistencije. Šibenčanin je 14 puta ubacio 20 i više koševa, imao je 10 'double-doublea', a najefikasniji je bio protiv Chicago Bullsa kojima je zabio 32 koša.

Nažalost, to nije bilo dovoljno i nagrada je otišla u ruke Brogdonu koji je u 75 utakmica imao prosjek od 10,2 koša, 4,2 asistencije i 2,8 skokova.

Šarića može utješiti što je samo nekoliko sati ranije jednoglasno izabran u najbolju petorku novaka u NBA ligi. Šarić je svojim igrama u dresu Philadelphia 76-ersa dobio povjerenje svih 100 osoba s pravom glasa u izboru najbolje petorke novaka u ligi. Uz Šarića, maksimalnih 200 bodova dobio je i Brogdon.

----------------------------------------------------------------------

NAGRADE:

Najkorisniji igrača (MVP)

Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

Trener godine:

Mike D’Antoni (Houston Rockets)

‘Rookie’ godine:

Malcolm Brogdon (Milwaukee Bucks)

Najbolji obrambeni igrač

Draymond Green (Golden State)

Najbolji 'šesti' igrač

Eric Gordon (Houston)

Najviše napredovao:

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

----------------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 07:53