EZRA SHAW AFP
S NJIME JE SVE DRUGAČIJE

POVRATAK KOJI SE DUGO ČEKAO! VRATIO SE JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU I SVE ODUŠEVIO Odmah u prvoj utakmicu zamalo do rekorda: 'Nedostajao si košarci'

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 06. ožujak 2020. 12:51

Sezona Golden State definitivno se može smatrati promašenom, ali sinoć su navijači Warriorsa ugledali svjetlo u tunelu. Nakon više od četiri mjeseca u momčad se vratio Stephen Curry i odmah oduševio svojom igrom.

Curry je na utakmici protiv Toronta igrao 27 minuta i u tom razdoblju ubacio 23 poena te imao po 7 skokova i asistencija. Šut za tri poena mu nije bio sjajan (3/12), ali ukupnih 6/16 je itekako bilo podnošljivo s obzirom da mu je to bila prva utakmica nakon loma ruke. Warriorsima njegov učinak nije pomogao da ostvare pobjedu, Raptorsi su slavili s 121:113, ali je momčadi iz San Francisca ionako bio važniji njegov povratak na teren.

"Mislim da je izgledao dobro na parketu. Kretao se dobro, a ovo nije bila idealna utakmica za njega jer smo ga morali vaditi iz igre zbog restrikcije minuta za igru. On na to nije naviknuo, ali je svejedno promijenio cijelu igru naše momčadi. Mi smo drukčija momčad s njim, a to i navijači znaju", rekao je nakon utakmice trener Golden Statea Steve Kerr.

Iako se očekivalo da će Curry izbivati do kraja sezone, on se ipak odlučio na raniji povratak na parket. Koliko je bio željan igre pokazuje i činjenica da je prije nastupa za Golden State trenirao i s njihovom G-liga momčadi Santa Cruz Warriors, a sinoć mu je malo nedostajalo da ostvari novi rekord. Naime, Amerikanci su izvukli da je Curryjeva sinoćnja utakmica treća najbolja u povijesti nekog igrača koji je prije toga propustio najmanje 50 utakmica zbog ozljede. Rekord drže Derek Fisher i Chris Webber koji su svojedobno postigli 26 poena.

No, rekordi Curryju ionako nisu važni, a koliko je nedostajo cijeloj ligi, najbolje pokazuje tweet LeBrona Jamesa.

"Sretan sam što vidim Curryja ponovo na terenu, nedostajao si košarci", napisao je James.

Do kraja sezone Warriorsima je ostalo 29 utakmica. Bit će zabavno gledati Curryja u njima.

Linker
25. travanj 2024 13:20