Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports / Reuters
NOVI IZAZOV

PREOKRET U KARIJERI DARIJA ŠARIĆA Hrvatski reprezentativac uoči NBA drafta zamijenjen u novi klub

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. lipanj 2019. 10:12

Dario Šarić ima novi klub! Prije početka noćašnjeg NBA drafta Minnesota Timberwolves su hrvatskog reprezentativca poslali u Phoenix Suns.

U zamjenu su uključeni i pickovi na draftu – Phoenix je Minnesoti poslao 6. pick, a u suprotnom pravcu je otišao 11. pick drafta.

Šarić se već neko vrijeme spominjao u kontekstu mogućeg tradea, a kako ulazi u posljednju godinu ugovora, onda mu je Phoenix dobra momčad u kojoj će imati dosta prostora za igru. Sunsi jesu jedna od lošijih momčadi lige, ali na poziciji 'četvorke' trenutno na rosteru nemaju niti jednog igrača osim Šarića.

Phoenix gradi mladu momčad oko centra Deandrea Aytona, koji je bio 1. pick na draftu prošle godine, i beka-šutera Devona Bookera. Aytonu će Šarić moći pomoći u oba smjera, a Phoenix je u trade vjerojatno ušao i s razlogom što je hrvatski košarkaš igrao s Joelom Embiidom, s kojim Aytona često i uspoređuju.

Phoenix je noćas bio aktivan pa su napravili trade i s Indianom kojoj su poslali T.J.Warrena, a zauvrat su dobili 32. pick na draftu i novac.

Linker
25. travanj 2024 13:01