Kyle Terada-USA TODAY
ZAVRŠIO PRIJELAZNI ROK

PREPOROĐENI HRVAT U SAMOM FINIŠU PRIJELAZNOG ROKA SAZNAO DA NAPUŠTA LAKERSE Evo gdje Zubac nastavlja karijeru nakon sjajnih partija s velikim LeBronom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2019. 21:45

U 21 sat je završio NBA prijelazni rok, a najvažnija vijest za hrvatske košarkaše stiže iz Los Angelesa. Hrvatski centar Ivica Zubac napušta La Lakerse i prelazi u redove gradskog rivala LA Clipperse.

Zubac tako više nije član Lakersa u kojima je zadnjjih tjedana pronašao svoje mjesto u paru s LeBronom Jamesom, ali ostat će u istom gradu i domaće utakmice igrati u istoj dvorani, Staples Centeru. Samo će boja dresa biti drugačija. Zubac i Michael Beasley su mijenjani za Mikea Muscalu (dan ranije je poslan iz Philadelphije u Clipperse), a Lakersi su time otvorili jedno mjesto u rosteru, koje možda očekuje Carmela Anthonyja, velikog prijatelja LeBrona Jamesa.

Zubac je u Lakerse stigao 2016. godine, izabran je u drugom krugu drafta, a ukupno je odigrao 114 utakmica u kojima je prosječno ubacivao 6,4 koševa i imao 3,9 skokova. Ove sezone mu je prosjek 8,5 poena i 4,9 skokova uz vrlo dobrih 58 posto šuta.

Odjeknula je danas i vijest da Marc Gasol napušta Memphis u kojem je proveo više od desetljeća, a pojačat će Toronto Raptorse, drugu momčad Istočne konferencije. Grizzliesi su se u sklopu najavljene rekonstrukcije odlučili za trade u koji su uključeni centar Toronta Jonas Valanciunas, Delon Wright i C.J.-a Miles.

Prema pisanju američkih medija kapetan srpske košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić je ostao bez kluba nakon što LA Clipperi na njega više ne računaju. Isplatili su mu ugovor do kraja, oko 12 milijuna dolara, a on će postati formalno slobodan za 48 sati. Do tada, neki drugi klub ima pravo ponuditi mu ugovor. Ukoliko se to ne dogodi izvjestan je povratak u Europu.

Teodosić je u Clipperse stigao prije godinu i pol iz moskovskog CSKA.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 03:28