Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters
VELIKO NBA FINALE

SENZACIONALNI TORONTO RAPTORSI JEDNU POBJEDU UDALJENI OD PREMIJERNOG NBA NASLOVA Nezaustavljivi Leonard uništio Warriorse u trećoj četvrtini

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2019. 09:15

Košarkaši Toronto Raptorsa jednu su pobjedu udaljeni od osvajanja svog prvog NBA naslova.

U sinoćnoj četvrtoj utakmici finalne serije Raptorsi su slavili u gostima kod Golden State Warriorsa sa 105:92 i tako poveli sa 3:1 u seriji. Raptorsima tako samo jedna pobjeda nedostaje za osvajanje premijernog NBA prstena u 24-godišnjoj klupskoj povijesti, a imat će ju priliku ostvariti u noći s ponedjeljka na utorak pred svojim navijačima.

Kawhi Leonard vodio je Toronto do novog slavlja zabivši 17 od svojih 36 poena u trećoj četvrtini, a skupio je i 12 skokova. Serge Ibaka ubacio je 20 poena, Pascal Siakam 19, a Kyle Lowry upisao je 10 poena i 7 asistencija. Raptorsi su u prvom poluvremenu zaostajali i do 11 poena razlike, a onda su u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat, zabili 37 poena i tu su dionicu dobili sa 16 poena razlike (37-21). Na početku četvrte četvrtine Toronto je imao prednost 79:67 i istu do kraja nije ispuštao.

Klay Thompson, kojim je propustio treću utakmicu finala zbog ozljede zadnje lože, vratio se u ovom susretu i predvodio je Warriorse sa 28 poena, dok je Stephen Curry dodao 27. Nije bilo dovoljno. U sastav NBA prvaka nakon oporavka od ozljede rebara vratio se i Kevon Looney, ali nije pomoglo. Hoće li Kevin Durant zaigrati u petoj utakmici NBA finala i je li se oporavio od ozljede lista, zasad još nije poznato, ali navijači Warriorsa vape za njegovim povratkom.

Zaostatak 1:3 u finalnim serijama NBA doigravanja preokrenut je tek jednom u povijesti. Uspjelo je to Cleveland Cavaliersima predvođenima LeBronom Jamesom 2016. godine upravo protiv Warriorsa. Momčad koja je vodila 3:1 u finalima osvojila je naslov u 33 od 34 slučaja.

Valja spomenuti i kako je Torontov Fred VanVleet nakon udarca laktom Shauna Livingstona ostao bez zuba i da je kasnije trebao sedam šavova.

Linker
17. travanj 2024 07:19