Privatna arhiva / Privatna arhiva
VRHUNSKI TALENT I ATLETA

SIN LEGENDE HRVATSKE KOŠARKE I NOVI SUPERTALENT VRATIO SE S ALL STAR VIKENDA RAVNO U ŠKOLSKU KLUPU! 'Oduševljen sam! I Toni Kukoč mi je savjetovao...'

S ALL STAR VIKENDA U GIMNAZIJSKE KLUPE Ivan Perasović, sin velikog košarkaša a sad trenera i najveći talent Splita, bio je u Chicagu kao sudionik kampa Basketball Without Borders
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. veljača 2020. 19:27

S All Star vikenda u Chicagu, gdje je bio sudionik 6. izdanja Basketball Without Borders kampa, koji zajedno organiziraju NBA liga i FIBA, 17-godišnji Ivan Perasović se vratio u školske klupe u 4. gimnaziji Marko Marulić u Splitu. O iskustvima i dojmovima s trodnevnih aktivnosti na kojemu je bilo 40 košarkaša i 24 košarkašice između 16 i 18 godina iz čak 34 države, s najvećim talentom Splita popričali smo za vrijeme velikog odmora u školi.

- Tri dana je trajao kamp, sve skupa nekih šest dana računajući putovanja i okupljanje, ali isplatilo se - rekao je Ivan. - Vidio sam da talentiranih momaka ima po cijelom svijetu, s mnogima od njih sam se nadmetao, družio, sprijateljio. Mogu reći i da su treneri bili odlični, otkrili su mi neke nedostatke u igri i kako da ih otklonim.

Privatna arhiva

Ovaj kamp je praktički filtar za NBA ligu, jer svi NBA klubovi na njemu imaju svoje predstavnike, koji prate, snimaju, zapisuju… Uostalom, neki od igrača koji su danas u najboljoj ligi svijeta poput Deandrea Aytona, RJ Barretta, Jamala Murraya, Shaia Gilgeous-Alexandera, Laurija Markkanena, Ruija Hachimure… prošli su kroz ovaj kamp. Za Denija Avdiju i Killiana Hayesa, prošlogodišnje sudionike, se vjeruje da će na ovogodišnjem draftu biti izabrani u Top Tenu.

- Ja sam kao i uvijek dao sve od sebe, ali uvijek može bolje. U svakom slučaju, imam na čemu raditi da bih postao najbolji što se može biti. U prvom redu su mi ukazali na igru jedan na jedan, na dribling, a dosta sam zadovoljan atletskim mjerenjima. Bio sam skroz solidan, ne zaostajem previše za onima, kojima je atleticizam najjača strana.

Privatna arhiva

S njima su od NBA igrača radili prva zvijezda prvaka Toronta Pascal Siakam, pa najviši igrač u ligi, Tacko Fall iz Boston Celticsa, pa već spomenuti Markkanen iz Chicago Bullsa i Davis Bertans iz Washingtona.

- Svakim danom moja želja za odlaskom u NBA ligu je sve veća, no da bih došao na tu razinu morat ću još puno raditi na sebi i puno košarke odigrati. Prava je sreća da smo u sklopu kampa imali priliku biti na All Staru, u subotu smo gledali natjecanja u zakucavanju i šutiranju trica, a u nedjelju i samu utakmicu svih zvijezda. Oduševljen sam, zbilja je bila velika čast biti tamo i predstavljati Hrvatsku. Šteta što se Leo Menalo razbolio odmah prvog dana, pa nije i on mogao pokazati sve što zna.

Pamtit će i susret s ikonom Bullsa, ali i suigračem njegova tate Velimira iz šampionskih dana Jugoplastike.

- Da, da, vidio sam se i popričao s Tonijem Kukočem. Dao mi je nekoliko savjeta, prije svega da se opustim i uživam u svemu.

Osim što je u srijedu bio u školi, vratio se i treninzima s prvom momčadi Splita. Baš kako je prije nekoliko tjedana najavio trener Ivica Skelin, Perasović se uključuje i do kraja sezone trebao bi igrati što više. Nema se tu što čekati.

- Mjesec dana sam bio ozlijeđen, malo zglob, malo stopalo. Na vrijeme sam se oporavio i u Chicagu me ništa nije smetalo, niti sam u nečemu zaostajao. Nadam se da ću uskoro opet igrati i za seniore - završio je razgovor Ivan, taman u trenutku kad je školsko zvono upozoravalo za povratak na nastavu.

Linker
25. travanj 2024 02:15