Bill Streicher-USA TODAY Sports / Reuters
LAGANI TRADE

SJAJNI HRVATSKI REPREZENTATIVAC NA PUTU ZA SAN ANTONIO!? Spursi žele Leonarda poslati na Istok, Šarić bi mogao završiti u Spursima

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. lipanj 2018. 14:12

Nakon što je Kawhi Leonard (27) preko svojih zastupnika javno zatražio trade iz San Antonija, što je potvrđeno i poslije sastanka s trenerom Spursa Greggom Popovichem, prilično je jasno da se NBA prvak 2014. i najmlađi MVP finala u povijesti više ne namjerava boriti “za Alamo”.

Leonard je pritom klupskom čelništvu poslao poruku da bi volio biti mijenjan u LA, po mogućnosti Lakerse, čiji je poziv Spursima trajao toliko dugo koliko je bilo potrebno da čuju, “nismo zainteresirani poslovati s vama”.

Cijela priča postaje jasnija kad se zna da Spursi drže Leonarda pod ugovorom do sljedećeg ljeta i da ga mogu mijenjati gdje god žele.

Aduti u rukama

Doduše, i igrač tu ima neke adute u svojim rukama s obzirom na to da može upozoriti bilo koji klub da sljedeće ljeto planira kao slobodan igrač potpisati za Lakerse, koji bi u tom slučaju morali držati prostor pod Salary Capom, bez kojeg mogu ostati ako u srpnju potpišu Paul George i LeBron James, što je sve realnija opcija.

Kako bilo, u San Antoniju su odlučni Leonarda preseliti na Istok, izvan svoje konferencije, a kao najrealnija odredišta spominju se Boston i Philadelphia, koji Spursima mogu za uzvrat dati najviše. Osim pickova prve runde, bez kojih se ovaj trade neće moći napraviti, Celticsi bi trebali uključiti Kyrieja Irvinga ili Ala Horforda zbog potrebnog ujednačavanja plaća u razmjeni, te vjerojatno Jaylena Browna kao mladog igrača oko kojeg se u budućnosti može graditi momčad. Sixersi, pak, mogu ponuditi paket u kojem bi bili Robert Covington te vjerojatno Markelle Fultz i naš Dario Šarić...

Linker
20. travanj 2024 04:03