Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters
NAHVALIO GA I CURRY

SKROMNA IZJAVA JUNAKA RAPTORSA ODUŠEVILA NAVIJAČE 'Ja ne igram herojsku košarku, ne zanimaju me osobni rekordi i slične stvari'

Piše: HinaObjavljeno: 08. lipanj 2019. 14:33

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su Golden State Warriorse u Oaklandu 105-92 i u seriji na četiri pobjede u NBA finalu poveli su sa 3-1, a ponovno je briljirao Kawhi Leonard sa 36 poena, 12 skokova, 2 asistencije, 4 ukradene lopte i 1 blokadom. No, još važnije je da je u trećoj četvrtini ubacio 17 poena i u toj dionici Toronto je prelomio utakmicu na svoju stranu.

Iako je Golden State igrao žestoku obranu na njemu, Kawhi Leonard je bio nezaustavljiv.

"Ja ne igram herojsku košarku, ne zanimaju me osobni rekordi i slične stvari. Igram za navijače i pobjedu", kazao je uvijek skromni i šutljivi Kawhi Leonard.

Koliko znači Kawhi Leonard za svoju momčad pokazuju i izjave suparničkih igrača.

"On svoju volju i odlučnost pretoči na suigrače i uvijek odradi posao", kazao je krilni centar Golden Statea Draymond Green.

Hvali ga i jedan od najboljih igrača lige Steph Curry: "On je pogodio svaki važan šut, time je okrenuo momentum na stranu Toronta".

Veliki doprinos pobjedi Toronta dali su i Serge Ibaka sa 20 te Pascal Siakam sa 19 koševa. Poražene 'Dubse' predvodio je Klay Thompson sa 28 poena, koji se vratio u momčad nakon preskočene jedne utakmice zbog ozljede. Steph Curry, kojeg je obrana Raptorsa prisilila na šut 2-9 za tricu, ubacio je 27, nakon rekordnih 47 u prošloj utakmici.

Toronto će prigodu za NBA naslov, prvi u povijesti kluba, imati u svojoj dvorani u utorak ujutro po hrvatskom vremenu (3.00 sata).

"Imamo lijepu prednost i u petoj utakmici moramo zadržati samopouzdanje. Ne smijemo brzati, trebamo igrati strpljivo", dodao je Leonard.

"Dobili smo tri utakmice, ali serija se igra na četiri pobjede. To znači da još ništa nismo napravili. Oni su branitelji naslova i sigurno se neće tako lako predati", kazao je playmaker Toronta Kyle Lowry, koji je upisao 10 poena i 7 asistencija.

Dosad je samo jedna momčad okrenula 1-3 u povijesti NBA finala, Cleveland prije tri godine upravo protiv Golden Statea.

"Naša situacija je loša, ali dok imamo šanse nema predaje. Ova momčad ima karakter, jer bez toga ne bismo uspjeli napraviti ono što smo uradili u zadnjih pet sezona", kazao je Curry.

Linker
20. travanj 2024 11:53