Getty Images, sn ilustracija
NAMUČILI BI ČITAV SVIJET

'ŠPANJOLCI ODUŠEVLJENI REPREZENTACIJOM NEPOSTOJEĆE DRŽAVE SA SAMO DVA HRVATA 'Ovih 12 imena su svjetska nevolja!'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 12. svibanj 2020. 11:04

Mediji u svijetu često se znaju zabavljati sportašima iz zemalja bivše Jugoslavije, odnosno slagati nogometne, košarkaške i druge momčadi sastavljene od različitih igrača iz dražava u regiji, a ovog je puta došla na red upravo košarka. Naime, najugledniji sportski list Marca tvrdi kako je 'kraj pobjedničke sportske države donio rat.

Jugoslavija se raspala na više manjih država koje nikada poslije nisu bile tako uspješne kada su bile zajedno. Jedno od pitanja koje su postavili Španjolci je koliko bi daleko dogurala košarkaška reprezentacija da Jugoslavija još uvijek postoji, a odgovor je bio prilično jasan, daleko, bila bi 'to ekipa od 12 igrača balkanske škole koja bi svaku momčad na svijetu bacila na nevolje, a to znači i Dream Team.

Krenuli su zatim Španjolci popunjavati momčad po pozicijama. Na bekovima bi tako igrali Miloš Teodosić, jedan od najboljih igrača na toj poziciji unazad nekoliko godina, pa Vasilije Micić, te Goran Dragić koji pruža sjajne partije u dresu Miami Heata, a prije koju godinu je i svoju Sloveniju nosio do naslova europskog prvaka.

Kada su šuteri u pitanju 'nova Jugoslavija' imala bi snagu u dvojici Bogdanovića, Bojanu i Bogdanu, a tu je i Nemanja Bjelica koji se spominje kao 'igrač koji čini razliku'.

Naravno status prve zvijezde u ovoj mega-momćadi imao bi tko drugi nego Luka Dončić koji je već u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi zadivio čitav svijet i kako kažu Španjolci, 'njegov napadački arsenal je nezaustavljiv'. Kada su u pitanju igrači u reketu, tu bi se momčad također isticala velikom kvalitetom.

'Zvijezda Denvera Nikola Jokić jedan je od igrača koje je nemoguće čuvati, a ako bi on bio petica, četvorku bi onda mogao odigrati Dario Šarić, a za visinu tu je Boban Marjanović. Centarsku liniju popunli bi Nikola Milutinov i Bojan Dubljević.

Linker
18. travanj 2024 20:12