USA TODAY Sports
NBA FINALE

STEPHEN CURRY NAKON PORAZA OGLASIO ALARM NA UZBUNU 'To je novo iskustvo za sve nas, ovo je neka vrsta alarma da naučimo nešto iz ovakve večeri'

Piše: HinaObjavljeno: 31. svibanj 2019. 12:03

Toronto Raptors su sinoć u svom prvom nastupu u velikom finalu NBA u prvoj utakmici svladali kod kuće branitelje naslova Golden State Warriorse sa 118-109, a do pobjede ih je predvodio Pascal Siakam.

Kamerunski košarkaš je imao gotovo savršenu večer, gađao je 14/17 iz igre i utakmicu je završio s učinkom od 32 koša uz osam skokova i pet asistencija za vodstvo Toronta od 1-0 u seriji. Kawhi Leonard je dodao 23 koša i također osma skokova i pet asistencija.

Toronto je vodio gotovo cijelu utakmicu, na poluvremenu je imao prednost od deset koševa, a u trećoj četvrtini i 12.

Warriorsi, koji pokušavaju postati prva momčad koja je tri puta zaredom obranila naslov od 2002. kada je to uspjelo Los Angeles Lakersima, približili su se na osam razlike u zadnjim minutama utakmice, ali Raptorsi nisu ispustili vodstvo.

Golden Stateu, koji igra bez ozlijeđenog Kevina Duranta, ovaj je poraz prekinuo niz od 12 uzastopnih pobjeda u prvoj utakmici finala i doveo ih u neobičnu poziciju. Ovo je ujedno bio i prvi poraz Warriorsa u utakmici finala od 2017. godine i prvi ove sezone nakon ozljede Kevina Duranta.

Steph Curry je bio najbolji strijelac utakmice i Warriorsa sa 34 koša sa šutom iz igre 8/18. Draymond Green je upisao triple-double sa 10 pogodaka, deset skokova i isto toliko asistencija. Klay Thompson je ubacio 21 koš.

"Očito, loše je kada gubite 0-1, ali nije to kraj svijeta", kazao je Curry.

"To je novo iskustvo za sve nas, ali mi smo do sada pokazali odlučnost i sposobnost da dobijemo utakmice koje trebamo i neka vrsta alarma da naučimo nešto iz večeri poput ove."

Druga utakmica finala se igra u nedjelju u Torontu.

Linker
20. travanj 2024 14:18