GEORGE FREY / AFP
SLUŽBENO

SUIGRAČ BOJANA BOGDANOVIĆA IMA KORONAVIRUS, NBA LIGA ODGODILA SVE UTAKMICE DO DALJNJEGA Igrači pet momčadi u samoizolaciji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2020. 09:06

NBA je odgodila sve utakmice do daljnjega nakon što je objavljeno kako jedan igrač Utah Jazza ima koronavirus. Sinoć su se odigrale četiri utakmice, dvije su odgođene, a nakon toga je i najjača košarkaška liga 'stavila ključ u bravu'.

Nakon što je Golden State Warriors objavio kako će svoje domaće utakmice igrati bez publike, čekala se daljnja odluka NBA lige oko koronavirusa, a noćašnja događanja cijelu stvar su ubrzale. Naime, neposredno uoči početka utakmice između Oklahome i Utah objavljeno je kako jedan igrač Jazza ima koronavirus te je ta utakmica odgođena. Ubrzo je otkriveno kako se radi o francuskom centru Rudyju Gobertu, a vodstvo lige je odmah odlučilo odgoditi sve utakmice do daljnjega.

Bojan Bogdanović i njegovi suigrači su se pripremali za utakmicu protiv Thundera, a liječnička služba Jazza je odlučila testirati Goberta na koronavirus nakon što su isključili sve druge bolesti na koje je imao simptome. On nije bio u dvorani Oklahome nego je čekao rezultate testa s liječničkim osobljem kluba, a vijest o tome da je pozitivan na koronavirus stigla je neposredno prije početka utakmice. Ona je automatski odgođena, igrači Thundera su napustili dvoranu i otišli svojim kućama, a igrači Jazza su nekoliko sati zadržani u dvorani kako bi s liječnicima iz Oklahome i Salt Lake Cityja dogovorili proceduru povratka u svoj grad.

Odmah nakon vijesti da je Gobert pozitivan na koronavirus, odgođena je utakmica između Sacramenta i New Orleansa jer je jedan od sudaca te utakmice u ponedjeljak sudio na utakmici između Utah Jazza i Toronto Raptorsa. Ubrzo je uslijedila i odgoda cijele lige, a NBA liga je u priopćenju istaknula kako će ubrzo izvijestiti o sljedećim koracima.

Igračima Clevelanda, New Yorka, Bostona, Detroita i Toronta, koji su igrali protiv Utah u proteklih 10 dana, naređeno je da odu u samoizolaciju. Još se ne zna koja procedura čeka igrače Jazza.

Linker
02. svibanj 2024 02:07