Screenshot: Youtube / Getty Images
OPROSTIO SE OD 76ERSA

TOPLI DOČEK ZA ŠARIĆA U HLADNOM MINNEAPOLISU Starter Timberwolvesa: 'Nije mi problem biti Darijeva rezerva'

Dario Šarić nije zaigrao za Minnesotu protiv Brooklyna, ali više se pričalo o njemu i Robertu Covingtonu nego o pobjedi nad Netsima
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 14. studeni 2018. 15:13

Philadelphia je u “novu eru”, onu bez Darija Šarića i Roberta Covingtona, koje su Sixersi poslali u Minnesotu za Jimmyja Butlera, krenula porazom u Memphisu, da bi iskupljenje stiglo u Miamiju. Iako Butler još nije zaigrao. Kao što nisu ni Šarić i Covington za Wolvese kojima je Karl-Anthony Towns utakmicom 20+20 (u posljednje dvije iskombinirao 64 poena i 40 skokova) donio prvo pobjedu nakon pet poraza zaredom. Međutim, puno više nego o pobjedi protiv Netsa pričalo se o novim igračima u momčadi...

- Nemam nikakvih problema ulaziti s klupe - prokomentirao je Taj Gibson mogućnost da mu Šarić oduzme status startne “četvorke” Wolvesa.

- Stvarno me nije briga hoću li startati jer jedino što želim je natjecati se i pobjeđivati. Samo o tome razmišljam, a trener odlučuje tko igra i koliko.

Po onome što je pak rekao Tom Thibodeau, Dario se ne mora bojati da kod njega neće imati dobar status.

- Za Butlera smo željeli kvalitetne igrače, to je bio prioritet - objasnio je trade trener i predsjednik Minnesote.

- Kad se podvuče crta, dobili smo dva startera momčadi koja je prošle sezone ostvarila 52 pobjede. I obojica su dovoljno mladi da još mogu napredovati, biti bolji. Obrambeno su dobri, šutiraju izvana i mislim da se savršeno uklapaju s igračima koje već imamo. Kad nam se otvorila mogućnost da možemo dovesti više igrača za rotaciju, što nije bio slučaj na početku procesa, realizirali smo trade.

Nije Thibodeau potvrdio da će Covington i Šarić startati i kod njega, ali po onome što pišu tamošnji kroničari, sve drugo bilo bi veliko iznenađenje.

- Ne znam još hoću li ih ubaciti u početnu petorku. Ono što znam je da će igrati, a kako i koliko znat ću nakon što procijenim s kim se bolje slažu na parketu, sa starterima ili rezervama. Svakako, mogu reći da će Šarić i Covington imati značajne uloge, a Jerryd Bayless mora sanirati ozljedu pa ćemo vidjeti što dalje.

Novi igrači su u hladom Minneapolisu zaista toplo dočekani, a Wolvesi su na Twitteru od Sixersa zatražili i dobili dopuštenje za korištenje Šarićeva nadimka “The Homie” te su im još proslijeđene informacije da “Dario voli morske pse, Batmana i neuobičajeno male kave”...

Dario se na Instagramu oprostio od Sixersa

Nakon što je trade Sixersa i Wolvesa i službeno potvrđen u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu, Dario Šarić se na Instagramu oglasio zahvalom svom bivšem klubu...

“Zaista je bila čast biti dio ove momčadi, organizacije i grada. Želim zahvaliti svima u klubu koji su me podržavali na ovom putovanju, a posebna zahvala ide navijačima koji su me tjerali da dajem sve od sebe. Tako sam u svakoj utakmici davao 100 posto kako bi grad učinio ponosnim. Hvala Philly! Život ide dalje, vrijeme je za nove pustolovine”, napisao je Dario Šarić.

Linker
21. travanj 2024 17:27