screenshot youtube
NBA LIGA

TORONTO RAPTORSI OTPUSTILI DWANEA CASEYA 'On je bio ključan u stvaranju našeg sadašnjeg identiteta na koji smo jako ponosni'

Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2018. 20:50

Jedina kanadska momčad koja se natječe u NBA ligi Toronto Raptorsi otpustili su trenera Dwanea Caseya samo nekoliko dana nakon što su ispali u drugom krugu doigravanja Istočne konferencije od Cleveland Cavaliersa omjerom 0-4 u pobjedama.

Casey je ove sezone vodio Raptortse do omjera 59-23 u ligaškom dijelu sezone i prvog mjesta na Istoku, no u doigravanju su se Cavaliersi ponovno pokazali previsokom preprekom. Prošle godine Cavsi su "pomeli" Raptorse u finalu Istoka, a ove godine su to ponovili rundu ranije.

"Nakon mnogo razmišljanja, odlučio sam kako je promjena trenera težak, ali neophodan potez kojega ovaj klub mora povući. Zahvaljujem Dwaneu na svemu što je učinio za organizaciju i želimo mu sve najbolje u budućnosti. On je bio ključan u stvaranju našeg sadašnjeg identiteta na koji smo jako ponosni", objavio je generalni menadžer Raptorsa Masai Ujiri.

Casey je vodio Raptorse od lipnja 2011. godine te je s momčadi iz najvećeg kanadskog grada ostvario omjer pobjeda i poraza 320-238, a pet godina zaredom izborio je i nastup u doigravanju.

Prije dva dana Casey je osvojio i nagradu za trenera godine po izboru svojih kolega.

Linker
23. travanj 2024 22:49