Apr 15, 2017; Cleveland, OH, USA; Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) reacts after a 109-108 win against the Indiana Pacers in game one of the first round of the 2017 NBA Playoffs at Quicken Loans Arena. Mandatory Credit: David Richard-USA TODAY Sports - RTS12H39
David Richard-USA TODAY Sports/Reuters

SHOW U LOS ANGELESU

VELIKA PROMJENA U NBA LIGI Zaboravite na okršaje Istoka i Zapada! Evo kako će se ubuduće birati najbolji, veliku ulogu dobivaju navijači, kapetani..

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 04.10.2017. u 09:22

 • NBA i njena Udruga igrača (NBPA) objavili su u utorak novi format za izbor igrača za All Star utakmicu  koja će se iduće godine igrati u Los Angelesu i prema kojem će biti napušten tradicionalni format "Istok protiv Zapada".

  Prema novom formatu dva kapetana će odabirati igrače za svoj tim između 24 ponuđena igrača za koje su glasovali navijači, mediji i njihovi suigrači, neovisno o konferenciji u kojoj igraju. Kapetani će biti igrači koji su dobili najviše glasova navijača u svakoj od Konferencija.

  Dosad se na toj egzibicijskoj utakmici, koja se igra od 1951. godine, 24 igrača biralo kombinacijom glasova navijača, igrača i medija, ali ovisno o konferenciji kojoj pripadaju.

  "Sretan sam zbog toga što su igrači i liga učinili da poboljšaju All-Star utakmicu, što nam je bio prioritet", izjavio je predsjednik NBPA Chris Paul.

  "Radujemo se činjenici da ćemo ovaj zabavan show prikazati u Los Angelesu."

  Proces glasovanja i proces izbora trenera ostaju nepromijenjeni. Usto, svaka će momčad izabrati humanitarnu organizaciju na nacionalnoj razini ili sa sjedištem u Los Angelesu za koju će se skupljati donacije.

  "Uzbuđeni smo zbog novog All-Star formata i cijenimo volju naših igrača da pokušaju nešto novo", izjavio je predsjednik NBA Byron Spruell.

  All-Star utakmica, 67. po redu, igrat će se 18. veljače u Staples Centru.