Jan 11, 2018; Toronto, Ontario, CAN; Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) reacts in the first quarter during a game against the Toronto Raptors at Air Canada Centre. Mandatory Credit: Nick Turchiaro-USA TODAY Sports
Nick Turchiaro-USA TODAY Sports / Reuters

U ZADNJI ČAS

VELIKI TRADE U NBA LIGI POSLJEDNJEG DANA PRIJELAZNOG ROKA Zvijezda ekspresno napustila LeBrona, posao jako rastužio Hrvata

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.02.2018. u 19:29

 • Posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi dogodio se velik posao.

  Aktualni NBA doprvaci iz Clevelanda posljednjeg dana dopuštenog roka za razmjene igrača potpuno su promijenili izgled svlačionice poslavši Isaiaha Thomasa i Channinga Fryea u LA Lakerse, Jaea Crowdera i Derricka Rosea u Utah Jazz, Dwyanea Wadea u Miami, a Imana Shumperta u Sacramento, dok su put Clevelanda došli Jordan Clarkson i Larry Nance Jr. iz Lakersa, Rodney Hood iz Jazza te George Hill iz Kingsa.

  Radilo se o tri odvojena 'tradea'. U prvom su čelnici Clevelanda odlučili zvijezdu ljetnog prijelaznog roka Isaiaha Thomasa, koji je stigao sa Jaeom Crowderom i Antom Žižićem iz Bostona u razmjeni za Kyrieja Irvinga, poslati u Los Angeles, zajedno s Fryeom i izborom prvog kruga na sljedećem NBA draftu.

  Inače, nakon ovakvog posla putem Twittera je svoju žalost zbog odlaska Larryja Nancea Juniora iz Los Angelesa izrazio Ivica Zubac, budući mu je ovaj veliki prijatelj.

  U drugu razmjenu bila su uključena dva kluba, Utah Jazz i Sacramento Kings. Utah je dobila Crowdera i veterana Derricka Rosea, a u Cleveland poslala Rodneyja Hooda. Veteran Joe Johnson je iz Jazza preselio u Sacramento, koji je je od Clevelanda dobio Imana Shumperta i izbor drugog kruga NBA drafta 2020. godine, dok su Kingsi poslali prokušanog razigravača Georgea Hilla u Cavse.

  U ranim poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu, Cleveland je odlučio veterana Dwyanea Wadea 'vratiti' u Miami, gdje je Wade proveo svojih prvih 13 NBA sezona, a za uzvrat će dobiti zaštićeni izbor drugog kruga sljedećeg NBA drafta.

  Tako su od momčadi koja je počela sezonu uz LeBrona Jamesa od važnijih igrača ostali su J. R. Smith, trenutačno ozlijeđeni Kevin Love, Tristan Thompson, Kyle Korver, Jeff Green i Španjolac Jose Calderon, a tu su još i naš mladi centar Ante Žižić, Turčin Cedi Osman, London Perrantes i John Holland.

  Nisu bili aktivni samo u Clevelandu, a od razmjena koje su se do sada dogodile najzanimljivija je ona između Detroita i Chicaga, u kojem je među Pistonse stigao bek Jameer Nelson, a Bullsima stigao centar Willie Reed. Naime, obojica su u posljednjih osam dana već drugi put promijenili klub. Nelson je u Chicago došao u paketu iz New Orleansa u zamjenu za Nikolu Mirotića, a Reed je bio dio zamjene Detroita i Los Angeles Clippersa u kojoj je najveća zvijezda bio Blake Griffin, od čijeg su dolaska Pistonsi nanizali pet pobjeda.

  Iz drugih medija