Reuters
GOLDEN STATE SE POSKLIZNUO

VIDEO: A SVE JE BILO SPREMNO ZA SLAVLJE Pogledajte što su LeBron i Irving učinili Warriorsima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2016. 10:49

Cleveland Cavaliers su sinoć, na krilima LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga, u petoj utakmici finala NBA spriječili Golden State na njihovom terenu da dođu do četvrte pobjedu u seriji i tako obrane naslov prvaka svladavši ih sa 112-97.

Do pobjede, zahvaljujući kojoj su smanjili na 3-2 u seriji, su ih odveli raspoloženi James i Irving koji su svaki zabili po 41 koš. James je tome dodao i 16 skokova te sedam asistencija.

"Došli smo s odlukom u glavama da želimo produljiti ovo razdoblje i da dobijemo priliku da se borimo za još jedan dan. To nam je bila glavna briga i bili smo u stanju to učiniti", rekao je polsije utakmice James.

494lFLd4OXI

James i Irving su postali prva dva suigrača koji su zabili 40 koševa u NBA finalu.

Cleveland je Golden Stateu nanio tek četvrti poraz ove sezone u rasprodanoj Oracle Areni i Warriorsi će pokušati u šestoj utakmici, koja se igra u četvrtak u Clevelandu, doći do drugog uzastopnog naslova prvaka.
Golden State je sinoć igrao bez Draymonda Greena koji je kažnjen s utakmicom neigranja zbog udaranja Jamesa u završnici četvrte utakmice. U četvrtak u Clevelandu Green se vraća na teren.

Izjednačeni na 61-61 na poluvremenu, Warriors su promašili 14 od prvih 20 šuteva u prvom dijelu utakmice, a u trećoj četvrtini su pogodili samo sedam koševa iz 24 pokušaja. Predvodio ih je Klay Thompson sa 37 postignutih pogodaka, od čega je bilo šest trica, a Stephen Curry je dodao 25, od čega je pet trica, uz sedam skokova, četiri asistencije i dva bloka.Andre Iguodala je ubacio 15 koševa uz 11 skokova te šest asistencija za Golden State.

"Nismo bili dobri u obrani", kazao je trener Warriorsa Steve Kerr. "Trebali smo igrati bolje, ali nismo."

James i Irving su zajedno pogodili 33 koša iz 54 pokušaja, dok su Warriors utakmicu završili sa 36.4 posto šuta iz igre.

Linker
18. travanj 2024 10:22