DOBAR I HEZONJA

VIDEO: BOJAN BOGDANOVIĆ - KRALJ WASHINGTONA! Babo srušio osobni rekord i tricama zatrpao Orlando: 'Imao sam osjećaj da ne mogu promašiti'

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 06. ožujak 2017. 08:50

Kad su Wizardsi odlučili dovesti Bojana Bogdanovića, točno su znali što žele – kvalitetnog šutera koji će pojačati siromašan učinak njihove klupe i kojem otvorena trica u 50 posto slučajeva znači ubačeni koš. Da su s novim igračem pogodili pokazale su i neke prijašnje utakmice, naročito ona protiv Raptorsa u Torontu, kojima je ubcaio 27 poena. No, noćas je „Babo“ još malo podigao standard za svoju igru s klupe.

U dramatičnoj 115-114 domaćoj pobjedi Wizardsa nad Magicom, Bogdanović je za 27 minuta ubacio 27 poena (šut iz igre 9/12, trica 8/10, slobodna 1/1), od čega čak osam trica, što mu je novi osobni rekord (barem u NBA-u). Da njegov doprinos bude još veći, pet od osam trica zabio je u zadnjoj četvrtini, od čega je dvije trice zabio u zadnjih 66 sekundi igre. Štoviše, Bojan je posljednjom tricom, 46 sekundi prije kraja, osigurao konačan rezultat, a potom u zadnjim sekundama utakmice obranio napad Gordona koji je promašio šut za pobjedu.

Time je Bogdanović dovršio veliki preokret Wizardsa koji su gubili skoro cijelu utakmicu, u jednom trenutku i prilično velikih 17 razlike (u zadnju četvrtinu ušli su s minus 11).

- Danas sam osjećao da ne mogu promašiti. Nadam se da ću imati takav osjećaj svaku utakmicu – rekao je zadovoljni Bogdanović nakon izvrsne partije. Njegov pristup igri, naročito strpljivost, pohvalio je i trener Scott Brooks:

- Ono što volim kod njega je da ne postane nervozan ako ne dobije loptu ili ne postigne koš u četvrtini. Sve to vidio mnogo puta, ovo naprosto nije novo za njega – rekao je Brooks.

Najbolji strijelac Wizardsa jučer ipak nije bio raspucani Babo, nego Bradley Beal koji je zabio 32 poena (šut iz igre 12/21, trica 3/5, slobodna 5/5), dok je John Wall uz 19 poena podijelio i 10 asistencija. Za goste iz Orlanda sedam igrača je zabilo 10 ili više poena, a najviše Terrence Ross koji je postigao 20. Bismack Biyombo, koji je mijenjao ozlijeđenog Vučevića, je uz 15 poena uhvatio i 14 skokova, a vrlo solidnu dionicu s klupe imao je i Mario Hezonja koji je za 17 minuta zabio 12 poena (šut iz igre 4/9, trica 3/5, slobodna 1/2) uz 2 skoka, asist i ukradenu loptu. Dojam je da Mario s više minuta mogao i više doprinijeti momčadi, ali neovisno o tome čini se da je polako učvrstio svoje mjesto u rotaciji.

Sinoć su svoj šut napokon pronašli i „Splash brothersi“. U gostujućoj 112-105 pobjedi Warriorsa nad Knicksima Steph Curry i Klay Thompson zajedno su ubacili 60 poena i donekle prebrisali grozne partije iz protekle dvije utakmice u kojima je najbolja momčad lige poražena. Curry je zabio 31 poen (šut 11/24, trica 5/13, slobodna 4/6) uz 8 skokova i 6 asista, a Thompson je pridodao 29 poena. Kod poraženih Knicksa Derrick Rose je ubacio 28 poena, dok je Porzingis uz 24 koša dodao i 15 skokova.

Linker
19. travanj 2024 23:52