Screenshot
KRAJ ZA PLAKANJE

VIDEO: CIJELI SVIJET SE PITA SE ŠTO JE UZROK TRAGIČNE GREŠKE U VELIKOM FINALU, POTRESENI LEBRON NAPUSTIO PRESICU: 'Ne znam što mu je bilo u glavi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2018. 11:37

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Cleveland sa 124:114 u prvoj utakmici finalne serije NBA lige, u Oracle Areni u Oaklandu, luda utakmica otišla je u produžetke, a ponajviše zahvaljujući braniču Clevelanda J.R. Smithu, zbog čije su nevjerojatne pogreške američki mediji susret prozvali 'Smithovom utakmicom'.

Prvacima je za pobjedu trebalo dodatnih pet minuta produžetka, jer je nakon 48 minuta rezultat bio 107-107, a Cleveland je u napetoj završnici propustio odnijeti vrijednu pobjedu, unatoč briljantnoj večeri LeBrona Jamesa koji je završio dvoboj sa 51 košem.

U završnih 4.7 sekundi osnovnog dijela, pri vodstvu Warriorsa 107-106, George Hill je zaradio dva slobodna bacanja i ubacio prvo za 107-107, ali promašio u drugom pokušaju. No, J. R. Smith je uhvatio loptu dvije sekunde prije kraja i umjesto da puca ili doda, neshvatljivo je odjurio od koša kao da je Cleveland u vodstvu, na užas LeBrona Jamesa koji je prvo tražio loptu, a onda pokušao pozvati minutu odmora, ali je tada vrijeme već isteklo.

U produžetku je Golden State iskoristio priliku i u prve tri minute serijom 9-0 zapečatio pobjedu.

Je li Smith zaista mislio da je njegova momčad u vodstvu, ili je jednostavno previdio da je do kraja ostalo par sekundi, i dalje nije jasno.

"Znao sam da je neriješeno i išao sam izboriti poziciju za šut ili pozvati time-out. Pa da sam mislio da vodimo, valjda bih držao loptu i dao im da me fauliraju", izjavio je Smith nakon utakmice , ali teško će to utješiti njegove suiugrače, posebno velikog LeBrona, koji nakon 51 poena i briljantne partije mora priznati poraz zbog nevjerojatne pogreške.

Najbolji košarkaš svijeta bio je vidno ljut nakon isteka vremena, a ništa boljeg raspoloženja nije bio niti na presici nakon utakmice, koju je napustio upravo nakon pitanja o Smithovoj pogrešci.

"Ne znam što mu je bilo u glavi, ali nije mi jasno kakvo pitanje mi postavljate", rekao je James i napustio press konferenciju.

Na drugoj snimci se vidi kako Smith nešto objašnjava LeBronu, ali nije jasno je li rekao kako je mislio da ima više vremena, ili da je Cleveland u vodstvu.

Linker
20. travanj 2024 00:52