Screenshot: Youtube
HRVATSKA MU PUNO ZNAČI

VIDEO: EMOTIVNI ŠARIĆ IZNENADIO AMERIKANCE Pogledajte kako je novinarima objasnio zašto će igrati za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2017. 10:57

Za Darija Šarića je rookie sezona u Philadelphia 76ersima završena.

Nadao se da će ju završiti sa sve 82 odigrane utakmice regularnog dijela sezone, ali ozljeda stopala ga je u tome zaustavila.

"Bio sam stvarno tužan, ali razgovarao sam s trenerom i liječnicima i zaključili smo da je najpametnije da ne igram. Nismo htjeli izazivati sreću", objasnio je Šarić.

Spomenuta ozljeda ga ipak neće zaustaviti u tome da ovog rujna zaigra na Europskom prvenstvu u dresu Hrvatske.

"Kada ću se vratiti u Philadelphiju? Ne znam. Ovog ljeta igram za reprezentaciju. Pripreme započinju u srpnju. Bit ću zauzet cijeli kolovoz, cijeli rujan. To je sve što sada zna. Želim se malo odmoriti nakon sezone i popraviti svoju igru za sljedeću sezonu", objasnio je Šarić.

Ubrzo je uslijedilo pitanje zašto će Šarić igrati za Hrvatsku ovog ljeta?

"Ne znam. U Hrvatskoj je malo drugačija kultura. Igram za Hrvatsku otkako sam bio klinac. Igram za Hrvatsku cijelo ljeto, svako ljeto već devet godina u uzrastima U16, U17, U18, U19, U20. Igrao sam stalno i to mi znači puno. Imamo dobru momčad i nastavit ću igrati za reprezentaciju sigurno u sljedećem periodu", objasnio je Šarić američkim novinarima.

Linker
23. travanj 2024 18:59