Screenshot: Youtube

HRVATSKA MU PUNO ZNAČI

VIDEO: EMOTIVNI ŠARIĆ IZNENADIO AMERIKANCE Pogledajte kako je novinarima objasnio zašto će igrati za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 14.04.2017. u 08:57

 • Za Darija Šarića je rookie sezona u Philadelphia 76ersima završena.

  Nadao se da će ju završiti sa sve 82 odigrane utakmice regularnog dijela sezone, ali ozljeda stopala ga je u tome zaustavila.

  "Bio sam stvarno tužan, ali razgovarao sam s trenerom i liječnicima i zaključili smo da je najpametnije da ne igram. Nismo htjeli izazivati sreću", objasnio je Šarić.

  Spomenuta ozljeda ga ipak neće zaustaviti u tome da ovog rujna zaigra na Europskom prvenstvu u dresu Hrvatske.

  "Kada ću se vratiti u Philadelphiju? Ne znam. Ovog ljeta igram za reprezentaciju. Pripreme započinju u srpnju. Bit ću zauzet cijeli kolovoz, cijeli rujan. To je sve što sada zna. Želim se malo odmoriti nakon sezone i popraviti svoju igru za sljedeću sezonu", objasnio je Šarić.

   

  Ubrzo je uslijedilo pitanje zašto će Šarić igrati za Hrvatsku ovog ljeta?

  "Ne znam. U Hrvatskoj je malo drugačija kultura. Igram za Hrvatsku otkako sam bio klinac. Igram za Hrvatsku cijelo ljeto, svako ljeto već devet godina u uzrastima U16, U17, U18, U19, U20. Igrao sam stalno i to mi znači puno. Imamo dobru momčad i nastavit ću igrati za reprezentaciju sigurno u sljedećem periodu", objasnio je Šarić američkim novinarima.