Mario Hezonja (8), Marreese Speights (5), D.J. Augustin (14), Arron Afflalo (4) i Wes Iwundu (25)
 Profimedia, Newscom
NBA LIGA

VIDEO: HEZONJA VRLO DOBAR, ORLANDO OPET PORAŽEN Heat na čelu sa sjajnim Dragićem prekinuo veliki domaći niz Raptorsa!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 10. siječanj 2018. 08:52

Iako Orlando sve više tone u zonu u kojoj se potencijalno mogu nadati i prvom picku na ljetnom draftu, Mario Hezonja može biti zadovoljan načinom na koji je iskoristio dobivene minute. Pa makar to bilo "samo" da mu porastu dionice prije potencijalnog tradea u neki drugi klub, kako špekuliraju neki novinari.

U gostujućem 114-99 porazu kod Dallasa, Hezonja je deveti put ove sezone počeo utakmicu u prvoj petorici te je za 27 minuta na parketu ubacio 14 poena (šut iz igre 5/9, trica 2/4, slobodna bacanja 2/2) uz 4 skoka, 4 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Time je Mario još malo poboljšao statistiku koja je prije ove utakmice otkrivala da ova sezone ubacuje 6.4 poena (šut iz igre 45,2 posto, trica 32,9 posto), hvata ravno tri skoka te dijeli 0,9 asistencija po utakmici. Brojke koja možda djeluju skromno, ali u zadanim okolnostima (16 minuta na terenu i raspad sistema u Magicu) sigurno nisu za otpisati. Naročito kad se uzme u obzir činjenica da Dubrovčanin veći broj minuta u pravilu vrlo solidno iskoristi...

U novom porazu Orlanda najbolji je bio Aaron Gordon - 19 poena uz 8 skokova - koji je utakmicu počeo s klupe zbog kašnjenja na sastanak momčadi. S druge strane, Maverickse je predvodio veteran-rookie duo Nowitzkog i Dennisa Smitha Jr. koji su ubacili po 20 poena svaki, uz to da je mlađi Smith dodao i 7 skokova.

Veliku i dramatičnu pobjedu izborili su košarkaši Miamija koji su u gostima svladali Toronto, momčad koja je do jučer na vlastitom parketu izgubila tek jednu utakmicu. Gosti s Floride pobjedu su izborili doslovno u zadnjoj sekundi utakmice kada je Wayne Ellington položio za pobjedu tri desetinke prije isteka vremena. Nakon toga je pokušaj DeRozana preko cijelog terena odsjeo na obruču...

- Mislio sam da će pucati tricu, ali on je odlično pročitao situaciju - komentirao je polaganje Ellingtona slovenski play Goran Dragić koji je s 24 poena, 12 skokova i 4 asista predvodio goste do pobjede. Veliki obol slavlju dali su i Bam Adebayo koji je s klupe ubacio 16 poena uz 15 skokova i čak 5 blokada te Hasan Whiteside s 13 poena i 15 skokova. Ellington je utakmicu završio s 15 poena, a valja istaknuti da su igrači Miamija uhvatili čak 64 skoka, 27 više od igrača Raptorsa kod kojih je, očekivano, najviše zabio DeMar DeRozan - 25 poena.

Noćas su slavili i Los Angeles Lakersi koji su pobijedili Kingse 99-86, a predvodio ih je sve bolji Julius Randle koji je ubacio 22 poena uz 14 skokova i 6 asistencija. Caldwell-Pope je postigao 16 poena, a usprkos lošem 2 od 10 šutu dobru partiju odigrao je i rookie Lonzo Ball koji je uz pet poena imao i 11 asistencija i 11 skokova.

Kod Kingsa se opet istaknuo srpski rookie Bogdan Bogdanović koji je s klupe ubacio 19 poena uz 4 dodavanja i 2 skoka.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 21:50