Bill Streicher / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: NOVA SJAJNA UTAKMICA ŠARIĆA! Dario briljirao protiv prve momčadi lige, Sixersi ispustili pobjedu u zadnjoj četvrtini

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 15. ožujak 2017. 08:22

Philadelphia 76ers noćas su imali priliku za možda i najveću pobjedu ove sezone, ali na kraju nisu uspjeli zadržati veliku prednost protiv prve momčadi lige te su Warriorsi slavili u svojoj Oracle areni 106-104.

Dvije minute prije kraja treće četvrtine gosti su imali prednost od čak 16 poena, a u zadnju četvrtinu su ušli s plus 12. No, momčad iz Oaklanda je krajem treće i početkom četvrte četvrtine spojila 12 neodgovorenih poena te su sedam i pol minuta prije kraja utakmice prešli u prvo vodstvo. U napetoj završnici su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu, da bi trica Matta Barnes s 2:42 minute na semaforu odvela Warriorse na plus pet.

Sixersi su poenima Šarića i Luwawu-Cabarrotta došli na minus jedan, Green je slobodnim bacanjima povisio prednost na plus tri, da bi Šarić dvije i pol sekunde prije kraja utakmice pogodio jedno i namjerno promašio drugo slobodno bacanje kako bi Sixersima dao šansu za pobjedu ili izjednačenje, ali je Curry uhvatio obrambeni skok i osigurao pobjedu.

- Ovaj poraz boli. Uložili smo trud i vrijeme i bili smo u poziciji ostvariti veliku pobjedu u gostima - razočarano je komentirao utakmicu trener Sixersa Brett Brown.

Dario Šarić ponovno je odigrao sjajnu utakmicu, jednu od najboljih u karijeri, u kojoj je za 37 minuta postigao 25 poena (šut iz igre 11/20, trica 2/6, slobodna bacanja 1/2), uhvatio 7 skokova i imao 6 asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade. Drugi najbolji strijelac Sixersa bio je Jahlil Okafor koji je zabio 22 poena uz 6 skokova, dok je Richuan Holmes s klupe ubacio 14 poena i uhvatio 8 skokova.

U momčadi Warriorsa najbolji je bio ultra-svestrani Draymond Green koji je zabio 20 poena uz 8 skokova, 8 asista, čak 6 blokada i 4 ukradene lopte, a Splash brothers su kombinirano ubacili 57 poena za prekid negativne serije od tri poraza u nizu. Steph Curry je svojih 29 poena ubacio uz loš šut od 8/23 iz igre (trica 5/13), dok je Klay Thompson s 10/22 (trica 5/9) iz igre bio osjetno precizniji za svojih 28 poena.

Da se opet malo vratimo hrvatskom reprezentativcu, sve je izglednije da će Šarić na kraju sezone osvojiti nagradu za rookieja godine. Otkako su Sixersi ostali bez Embiida (ozljeda), Ilyasove i Noela (trade u Atlantu, odnosno Dallas), Šibenčanin je postao prvi igrač u momčadi Bretta Browna što se vidi na njegovim brojkama. Ne računajući utakmica protiv Warriorsa, od All Star pauze Dario postiže 19.7 poena (uz šut iz igre od 45,6 posto), hvata 8.4 skokova i ima 4.4 asistencije po utakmici, dok je u cijeloj sezoni na prosjecima od 12.2 poena (šut od 41,1 posto iz igre), 6.3 skoka i 2.2 asistencije.

Osim trenera, uprave i navijača Phile koji su nebrojeno puta izrazili svoje divljenje Homieju, kampanju da Šarić osvoji ROY počeo je voditi i Joel Embiid, usprkos činjenici da je u ono malo vremena što je igrao ove sezone (31 utakmica, 786 minuta) pokazao da je nesumnjivo najbolji novak koji je ove godine kročio na parket. Velik čovjek, taj Joel.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 05:59