Jaime Valdez-USA TODAY Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: ORLANDO PREKINUO CRNI NIZ, SOLIDNI NASTUPI HEZONJE I BENDERA Dramatična utakmica u Bostonu, Palicansi slavili na krilima Davisa

Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2018. 12:13

Sinoć su na terene NBA istrčala dva hrvatska košarkaša, Mario Hezonja je sa svojim Orlando Magicom slavio protiv Minnesota Timberwolvesa, a Dragan Bender i njegovi Phoenix Sunsi su poraženi od Portland Trail Blazersa.

Orlando Magic je sa 108-102 pobijedio Minnesota Timberwolves, prekinuvši tako svoj niz od sedam poraza.

Evan Fournier je bio najbolji strijelac sa 32 pogotka, D.J. Augustin je dodao 11 koševa i tri asistencije. Hezonja je odigrao 17 minuta i u tom je vremenu zabio deset koševa (šut iz igre 4/12, trice 2/7) i tome je dodao jedan skok, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Jimmy Butler je predvodio Timberwolvese sa 28 pogodaka i sedam skokova.

Fournier i Augustin su pogodili po tricu u seriji od 14-4 u zadnjoj četvrtini zahvaljujući kojoj je Orlando došao u vodstvo, a onda su Augustinova dva slobodna bacanja dovela Orlando u prednost od devet koševa nešto više od dvije minute do kraja. Jeff Teague i Karl-Anthony Towns su na to odgovorili tricama kojima su pokušali Timberwolvese (29-17) održati u igri, ali je onda Biyombo zabio pet koševa za Magicovo vodstvo od osam koševa 50 sekundi prije kraja.

Da je Orlando (13-31) sinoć izgubio, imao bi najgori omjer pobjeda i poraza u NBA.

Portland Trail Blazers su kod kuće sa 118-111 svladali Phoenix Sunse kojima nije pomogao ni sjajni Devin Booker. On je utakmicu završio sa 45 pogodaka, osam asistencija, šest skokova, dvije ukradene lopte i jednim blokom, a samo u zadnjoj četvrtini je ubacio 21 koš, upisao četiri asistencije i tri skoka.

Portland je na poluvremenu vodio sa 66-51, a zaostatak Sunsa na početku zadnje četvrtine iznosio je 20 koševa i unatoč sjajnoj Bookerovoj igri u tom zadnjem dijelu utakmice, Phoenix nije uspio ugroziti Trail Blazerse.

Bender je na terenu proveo 32 minute i u tom je vremenu ubacio šest koševa (šut iz igre 2/4, trice 2/3) ugrabivši osam skokova i upisavši jednu asistenciju.

Ovom pobjedom su Trail Blazers poboljšali omjer pobjeda i poraza na 23-21.

Trail Blazerse je predvodio Damian Lillard sa 31 pogotkom, sedam asistencija, pet skokova i jednom ukradenom loptom, CJ McCollum je dodao 27 koševa i tri skoka.

Vodeća momčad Istoka Boston Celtics su sinoć poraženi kod kuće, sa 116-113 nakon produžetka su ih svladali New Orleans Pelicans.

Njih je do pobjede predvodio Anthony Davis sa 45 pogodaka i 16 skokova. DeMarcus Cousins je ubacio 19 koševa uz 15 skokova, a Jrue Holiday je dodao 23 koša i sedam asista.

Kyrie Irving je bio najbolji strijelac Bostona sa 27 pogodaka, a Al Horford je zabio 14. Ovim porazom je prekinut niz od sedam pobjeda Celticsa.

NBA, REZULTATI:

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 108-102

(Mario Hezonja je odigrao 17 minuta za Orlando, zabio je 10 koševa, ugrabio je jedan skok, upisao tri asistencije i jednu ukradenu loptu)

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 113-116 (produžetak)

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 105-102

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 118-111

(Dragan Bender je odigrao 32 minute za Phoenix, zabio je šest koševa, ugrabio je osam skokova i upisao je jednu asistenciju)

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 11:07