Screenshot/Youtube
NEOBIČNO

VIDEO: POSTAO VIJEST DANA U AMERICI Pucao poput kakve bakice i ponovio legendu YU-košarke: Pogledajte kako je mladić iz Houstona osvojio internet

Piše: HinaObjavljeno: 27. prosinac 2016. 18:30

Košarkaš Houston Rocketsa Chinanu Onuaku (20) postao je sportska vijest dana u američkim medijima, ali ne zbog svoje sjajne igre već zbog načina na koji je izvodio slobodna bacanja za vrijeme utakmice protiv Phoenix Sunsa.

"Rookie" Rocketsa je u svom NBA debiju protiv Phoenixa bio je stopostotan s linije slobodnih bacanja 2/2, a slobodna bacanja je izvodio s obje ruke odozdo, takozvani 'granny style'. Onuaku je postao prvi igrač koji je na taj način izveo slobodno bacanje u NBA ligi nakon Ricka Barryja koji je igrao od 1965. do 1980. godine. Tim karakterističnim šutom se koristio i legendarni Radivoje Korać.

Mladi centar Houstona je na ovakav način izvodio slobodna bacanja i dok je igrao za sveučilište Louisville, a imao je 58,9 posto šuta s linije slobodnih bacanja. Dok je slobodna bacanja izvodio na klasičan način imao je 46,7 posto realizacije.

Houston je ovoga ljeta izabrao Onuakua u drugoj rundi kao 37. izbor na draftu. Onuaku je u pobjedi Houstona zabio šest koševa, te dodao jedan skok.

Utakmicu protiv Houstona zapamtit će i 19-godišnji hrvatski košarkaš Dragan Bender koji je u porazu Phoenix Sunsa ostvario svoj prvi NBA "double-double" sa 11 koševa i 13 skokova za 26 minuta provedenih u igri. Tomu je dodao i dvije asistencije, tri osvojene lopte i dvije blokade.

Linker
23. travanj 2024 23:45