Stephen Curry i Ricky Rubio
 Sergio Estrada / USA Today Sports / Reuters
CEHF STEPH

VIDEO: PRAVI UMJETNIK S LOPTOM Pogledajte poteze kojima je Curry oduševio navijače u Oaklandu

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 05. travanj 2017. 16:51

U bogatoj NBA večeri u kojoj je Russell Westbrook ukrao show s izjednačavanjem 55 godina starog rekorda Oscara Robertsona u broju triple-double učinka u jednoj sezoni, pomalo je u sjeni ostala 12. uzastopna pobjeda Golden Sate Warriorsa koji su s 12-107 u Oracle areni svladali Minnesota Timberwolvese. Podsjetimo, bez Kevina Duranta koji i dalje liječi svoju ozljedu.

Bila je to 64. pobjeda momčadi iz Oaklanda ove sezone i 204. u zadnje tri sezone, što do sada nije uspjelo ni jednoj NBA momčadi u povijesti lige. Najzaslužniji za pobjedu bio je šuterski raspoloženi Klay Thompson koji je ubacio 41 poen (šut iz igre od 13/24) uz čak 7 trica.

I dok je Klay trpao, drugi dio "Splash Brothers" dvojca, Steph Curry, oduševljavao je publiku borbenošću, sjajnim asistencijama, čak i jednim zakucavanjem. Dvostruki MVP utakmicu je završio s 19 poena, 9 asistencija, 3 skoka i ukradene lopte i za playa netipične dvije blokade.

"Chef" Curry publiku je zagrijao u drugoj četvrtini kad je s leđa ukrao loptu Wigginsu, potom je praktički izvadio iz auta i iza leđa proslijedio do suigrača koji su njegovu borbenost nagradili laganim polaganjem.

U trećoj četvrtini Curry je opet ukrao loptu Wigginsu, istrčao kontru i digao se na za njega rijetko zakucavanje s dvije ruke...

...a svoj pohod na highlightse je zaključio nešto kasnije kad je u kontri došao skoro do linije slobodnih bacanja, okrenuo se licem prema Thompsonu, i onda je bez gledanja, iza leđa, proslijedio prema Iguodali koji je akciju zaključio polaganjem na drugi obruč. Bez sumnje akcija večeri, uz ludi asist Westbrooka kroz noge i jedno od najboljih dodavanja godine.

Linker
15. travanj 2024 17:57