Getty Images
NEZAHVALNA ULOGA

VIDEO: ŠARIĆ S KLUPE MORAO GLEDATI DRAMU Navijači u šoku, Phila u infarktnoj završnici propustila nokautirati Boston i dovela se na rub ispadanja!

Piše: HinaObjavljeno: 06. svibanj 2018. 10:56

Boston Celticsi i Cleveland Cavaliersi odradili su ogroman posao i poveli s 3:0 u polufinalu Istočne konferencije doigravanja NBA lige. Boston je u ludoj utakmici nakon produžetka pobijedio Sixerse usred Philadelphije pred 20.000 gledatelja 101:98 (89:89), dok je Cleveland kod kuće prosuo 17 poena razlike protiv Toronto Raptorsa, da bi na kraju ipak tijesno pobijedio 105:103 pobjedničkim košem LeBrona Jamesa.

Dramatičnu utakmicu odigrali su Philadelphia i Boston, cijelo drugo poluvrijeme igralo se koš za koš, a kraj je ponudio uzbuđenja tipična za NBA ligu.

Phila je u zadnjim sekundama imala napad za pobjedu kod rezultata 87:87, ali je poklonila loptu gostima koji sekundu i pol prije kraja odlaze na dva poena razlike. Kad se činilo da je sve gotovo, Belinelli je gotovo iz mrtvog kuta pogodio za produžetak i vratio nadu, ali pokazalo se, bez pravog efekta.

Iako je Phila u produžecima povela s pet poena razlike, u zadnjim sekundama je prokockala prednost (junak Horford je prvo zabio za pobjedu, a potom i prigrlio novu poklonjenu loptu u zadnjem napadu Sixersa).

Dario Šarić sigurno nije bio zadovoljan nakon susreta jer je ključni dio utakmice morao gledati s klupe. Nije odigrao ni samu završnicu niti produžetak, ali na kraju je ipak upisao solidan učinak (11 poena - 4/11, tri asistencije i tri ukradene lopte. Philu su predvodili Joel Embiid (22) i Jonathan Clay Redick (18) i Ben Simmons (16).

Najraspoloženiji kod Bostona bili su Jayson Tatum s 24 te Terry Rozier s 18 poena.

Nijedna NBA momčad nije uspjela nadoknaditi zaostatak 0-3 u seriji na četiri pobjede, a Philadelphia će u noći s ponedjeljka na utorak, točno u ponoć, pred svojim navijačima tražiti put prema prvoj pobjedi u ovoj seriji.

U produžetak je mogla otići i utakmica u Clevelandu, ali to nije dopustio LeBron James. Najbolji košarkaš današnjice je nakon trice Anunobyja za 103-103, kojom se Toronto vratio do izjednačenja od -17 početkom drugog poluvremena, uzeo loptu u svoje ruke i sa zvukom sirene, preko istog igrača, pogodio od ploče za konačnih 105-103.

Bio je to 38. koš najboljeg strijelca utakmice, kojim je spriječio veliki povratak Raptorsa. James je svom učinku dodao sedam asistencija i šest skokova. Kevin Love je ubacio 21 koš uz 16 skokova, Kyle Korver je postigao 18 poena gađajući iz igre 6/8, za tricu 4/6.

Goste je predvodio Kyle Lowry sa 27 koševa i sedam asistencija, a ponovno je skromnu večer imao najbolji strijelac Raptorsa DeMar DeRozan koji je ostao na osam poena uz šut 3/12.

U noći s ponedjeljka na utorak (2.30 sati) Cleveland će imati priliku 'pomesti' Raptorse pred svojim navijačima u Quicken Loans Areni te četvrtu godinu zaredom izboriti mjesto u finalu Istočne konferencije doigravanja za NBA prvaka.

Linker
18. travanj 2024 14:38