Bill Streicher / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: SJAJNI ŠARIĆ SE NE ZAUSTAVLJA! Dario i Sixersi prekinuli nevjerojatan niz Miamija, Durant iz OKC-a odlazi s pobjedom

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 12. veljača 2017. 09:16

Prošle godine u ovo vrijeme navijači Sixersa su se pitali hoće li ih proces bivšeg menadžera Sama Hinkiea ikada dovesti do pobjeda ili samo do rušenja negativnih rekorda. Nakon pobjede nad Miamijem, jubilarne 20. ove sezone, već sad dvostruko više nego prethodne, možemo reći da je proces živ i zdrav (ok, to nešto manje).

Sixersi su protiv Heata noćas slavili na svojem terenu sa 117-109, a među najboljim igračima domaće momčadi ponovno je bio Dario Šarić koji je za 26 minuta zabio 19 poena (šut iz igre 7/15, trica 1/5, slobodna 4/4) i ubilježio 6 skokova, 4 asista, 2 ukradene lopte i jednu blokadu. Kao i u prethodne dvije utakmice, Dario je bio živa energija, često je išao u prodor, spremio nekoliko "otpadaka" iz promašenih šutova i asistencijama 'hranio' suigrače. Uostalom, cijela momčad Sixersa 'gorila' je od želje za pobjedom, što je prepoznao i gostujući trener;

- Bili su neumorni. Stisnuli su nas od samog početka pa sve do kraja utakmice - rekao je nakon utakmice Erik Spoelstra.

Uz Šarića su u redovima Sixersa 19 poena ubacili i Nerlens Noel i Robert Covington, a još četiri domaća igrača završili su utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena, od čega valja izdvojiti double-double playmakera McConnella koji je uz 11 koševa imao i deset asista. Prva zvijezda momčadi Joel Embiid propustio je i ovu utakmicu zbog ozljede koljena.

Miami je ovim porazom prekinuo povijesni niz od 13 uzastopnih pobjeda, nezapamćen kod momčadi s negativnim skorom, ujedno i treći najduži u povijesti kluba. Ponovno su igrali na pogon odličnog slovenskog playa Gorana Dragića koji je zabio 30 poena uz 5 skokova, a njemu su sekundirali James Johnson s 26 poena i Hassan Whiteside koji je uz 12 koševa uhvatio i 19 skokova.

U prvom povratku u Oklahomu nakon što je ih napustio ovog ljeta, Kevin Durant je s Warriorsima izborio pobjedu od 130-114, usprkos paklenom dočeku domaćih navijača i 47 poena nekadašnjeg suigrača Russella Westbrooka.

Bivši MVP i jedan od najboljih igrača lige trebao je biti jamac nekog budućeg naslova za OKC, ali nije imao želje ni strpljenja boriti se za titulu uz Westbrooka i dosadašnje suigrače te je odabrao lakši put i otišao u Oakland gdje se pridružio ionako moćnoj momčadi Warriorsa. Što je legitiman izbor, jednako kao i bijes navijača Thundera koji su Duranta dočekali s natpisom KowarD (da parafraziramo, kukavica) i zviždali mu od trenutka kad se pojavio na parketu pa sve do kraja utakmice.

KD-a to nije posebno uzrujalo te je zabio 34 poena uz 9 skokova i 3 asistencije, a tek su nešto slabiji bili "Splash brothersi" Steph Curry i Klay Thompson koji su zabili po 26 poena svaki (Curry je dodao i 9 asista i 8 skokova), za ukupnih 86 poena zvjezdanog trojca Warriorsa. Nade Thundera za osvetu Durantu stavljene su na leđa Russella Westbrooka, čijih 47 poena (šut iz igre 14/26, trica 3/10, slobodna bacanja 16/18), 11 skokova i 8 asistencija nisu bili dovoljni za pobjedu. Pritom njegovih 11 lopti sigurno nisu pomogle.

Podsjetimo, Russa je Durant o odlasku iz kluba obavijestio SMS-om, što mu je on jako zamjerio i pa puta ga suptilno trolao tijekom sezone. No, nakon utakmice je minimizirao priče o lošim odnosima između njih dvojice:

- Mislim da to nema smisla. To je gotovo. On igra za svoju momčad, ja za svoju. Pustite ga da on radi svoju stvar, ja svoju, i to je to, jasno i jednostavno - jezgrovit je bio Westbrook.

Ako već nije bio gospodin kad je odlazio iz kluba, Durant je to bio nakon utakmice i nije zamjerio navijačima na 'paklenom' dočeku:

- Košarka je zabavna, naročito u ovakvom okruženju. Publika je bila sjajna. Bili su glasni, najglasniji ikad - kratko je rekao Durant.

Orlando je doživio težak poraz na gostovanju u Dallasu u gdje su Mavsi slavili sa 112-80 i time Magic u poretku Istočne konferencije gurnuli iza Sixersa. Mavse je predvodio Wesley Matthews s 20 poena, dok je god gostiju najviše zabio kongoanski centar Bismack Biyombo koji je utakmicu završio s 15 poena.

Hrvatske fanove veselit će podatak da je Dubrovčanin Mario Hezonja drugu utakmicu u nizu započeo u petorci, te je za 34 minute ubacio sedam poena (šut iz igre 3/11, trica 1/6) a imao je i šest skokova, dvije asistencije, dvije osvojene lopte i jednu blokadu. U posljednjoj četvrtini zaigrao je i Damjan Rudež koji je za 12 minuta postigao pet poena (šut 2/6, trica 1-3) uz po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Cleveland Cavaliersi na svom terenu su svladali Denver Nuggetse sa 125-109, a najbolji igrači Cavsa bili su LeBron James s 27 koševa i 12 asistencija te Kyrie Irving s 27 poena. S druge strane, novu odličnu utakmicu u dresu Nuggetsa odigrao je srpski centar Nikola Jokić koji je zabio 27 poena, uz 13 skokova i 4 asista.

---------------------------------------

Rezultati:

Philadelphia - Miami 117-109

Dallas - Orlando 112-80

Houston - Phoenix 133-102

Oklahoma City - Golden State 114-130

Cleveland - Denver 125-109

Indiana - Milwaukee 100-116

Charlotte - LA Clippers 102-107

Utah - Boston 104-112

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 02:21