May 2, 2019; Philadelphia, PA, USA; Philadelphia 76ers center Joel Embiid (21) reacts after scoring against the Toronto Raptors during the fourth quarter in game three of the second round of the 2019 NBA Playoffs at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

NEMA REZANJA

VLASNICI PHILADELPHIA 77-ERSA I NEW JERSEY DEVILSA NEĆE SMANJIVATI BOGATE UGOVORE IGRAČIMA Embiid donira pola milijuna dolara zaposlenicima kluba!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 25.03.2020. u 09:01

 • Skupina vlasnika NBA momčadi Phildelphia 76ers i NHL momčadi New Jersey Devils odustali su u utorak od plana da se smanje plaće igračima zbog pandemije koronavirusa, a nakon što taj plan nije naišao na odobravanje.

  I dok su NBA i NHL sezone prekinute do daljnjeg zbog nezaustavljivog širenja virusa Covid-19, tvrtka Harris Blitzer Sports and Entertainment je u ponedjeljak najavila smanjenje plaća od 20 posto za sve zaposlenike u svoje dvije momčadi. To je bila privremena mjera kojom se htjelo sačuvati oko 1.500 radnika plaćenih po satu tijekom cijele sezone.

  Plan je trebao stupiti na snagu 15. travnja i trajati do 30. lipnja.

  Međutim, odluka o smanjenju plaća je izazvala dosta kritika, što internih što po društvenim mrežama, na kojima su iznesene netto godišnje plaće vlasnika, između ostalih i vlasnika Sixersa Josha Harrisa.

  Zvijezda Sixersa Joel Embiid je u utorak ujutro objavio da će donirati 500.000 dolara za plaće djelatnika Sixersa koji su pogođeni krizom koronavirusa kao i zdravstvenim djelatnicima u Philadelphiji.

  "Naš se angažman sastoji u tome da djelujemo najbolje što je u našoj moći da bi naši zaposlenici mogli nastaviti raditi u ovoj izrazito teškoj situaciji. Nakon što smo saslušali naše osoblje i naše igrače, jasno je da to nije bila dobra ideja. Povlačimo se i isplatit ćemo našim zaposlenicima njihove plaće u cijelosti", kazao je Josh Harris.

  Iz drugih medija