Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
IZDAŠNA DONACIJA

VLASNIK CLIPPERSA DAO 25 MILIJUNA DOLARA ZA BORBU PROTIV KORONE I PRONALAZAK CJEPIVA Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 400 miijardi dolara

Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2020. 10:56

Vlasnik NBA momčadi Los Angeles Clippers i bivši izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer i njegova supruga Connie u petak su donirali 25 milijuna američkih dolara za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19, objavila je američka medijska kuća ESPN.

Sjedinjene Američke Države novo su žarište širenja bolesti, a s više od 100.000 zaraženih osoba popele su se na vrh statističke ljestvice među najugroženijim zemljama svijeta.

Donacija tvrtke Ballmer Group bit će iskorištena na više načina, a usmjerena prema zajednicama u Seattleu, Los Angelesu i sjeveroistočnom dijelu savezne države Michigan, s kojima je Ballmer povezan.

Naime, današnji vlasnik LA Clippersa, čije bogatstvo magazin Forbes procjenjuje na više od 57 milijardi dolara, rođen je u Detroitu (savezna država Michigan), veći dio bogatstva stekao je radeći u Seattleu, a sada je vlasnik momčadi u Los Angelesu.

Gotovo polovica donacije, 10 milijuna dolara, bit će usmjerena za istraživanje i rad na pronalasku cjepiva za COVID-19 na sveučilištu Washington u Seattleu.

Prije dva dana objavljeno je da je Steve Ballmer za 400 milijuna dolara dogovorio kupnju dvorane Forum, u kojoj su nekad svoje utakmice igrali Los Angeles Lakersi, a pokraj koje će izgraditi novu dvoranu u kojoj bi Los Angeles Clippersi trebali igrati svoje utakmice od 2024.

Linker
14. travanj 2024 02:12