Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters
POVRATAK 'IZ MRTVIH'

WARRIORSI PREOKRETOM U TREĆOJ ČETVRTINI DO IZJEDNAČENJA Raptorsi su propustili veliku priliku, prvaci ludom serijom izbjegli 0:2

Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2019. 09:10

Košarkaši Golden Statea pobijedili su kao gosti Toronto sa 109-104 u utakmici odigranoj u Scotiabank Areni i na taj način izjednačili rezultat na 1-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja, oduzevši Raptorsima prednost domaćeg terena.

Kao i u prvom dvoboju, momčad Stevea Kerra bila je bez svog ponajboljeg igrača Kevina Duranta, koji još uvijek nije počeo trenirati sa suigračima. No, Kerr je najavio da je spreman Duranta poslati na teren nakon samo jednog zajedničkog treninga s ostatkom momčadi, što bi se moglo dogoditi već u sljedećoj utakmici, kada će Golden State biti domaćin.

Warriorsi su loše otvorili drugu finalnu utakmicu, Stephen Curry promašio je prvih šest šuteva, DeMarcus Cousins rano je zaradio dva prekršaja, Raptorsi su vodili i činilo se da bi Raptorsi mogli povesti 2:0, što je zaostatak s kojim Warriorsi nikad nisu bili suočeni u doigravanju u eri Stevea Kerra.

Ali, nekako su prvaci uspjeli pronaći snage i serijom 18-0 na startu treće četvrtine utišati navijače u Torontu. Na kraju je ključnu tricu za potvrdu velikog slavlja Warriorsa 5.9 sekundi prije kraja zabio Andre Igoudala.

Jun 2, 2019; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (2) handles the ball against Golden State Warriors forward Draymond Green (23) and center Andrew Bogut (12) during the fourth quarter in game two of the 2019 NBA Finals at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports - RC13E004CAD0
Dan Hamilton-USA TODAY Sports / Reuters

"On ima puno iskustva. Napravio je sve u karijeri, bio je na Olimpijskim igrama, osvojio je tri NBA prstena i bio je All-Star. On zna kako se igra i jedan je od najpametnijih igrača koji postoji", rekao je Kerr nakon susreta.

Raptorsi su u drugoj četvrtini vodili s 12 koševa razlike, a Warriorse je u tom periodu vodio Klay Thompson koji je susret završio s 25 poena, od čega je 18 zabio u prvom poluvremenu. Također, Thompson je pojačao intenzitet obrane na Kawhiju Leonardu u trećoj četvrtini kada su Warriorsi stigli do preokreta i ostavili domaćine bez koša punih 6 minuta i 43 sekunde. Curry je susret završio s 23 koša, Draymond Green ostao je korak kratak za triple-double sa 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija, Cousins je upisao 11 poena i 10 skokova, dok je Igoudala završio sa 8 poena i 8 skokova.

Kod Toronta je prednjačio Leonard s 34 poena i 14 skokova, ali nije imao tako dobru podršku suigrača kao u prvom susretu. Fred VanVleet ubacio je 17 poena, a Kyle Lowry 13. Trojica junaka iz prvog susreta odigrali su osjetno slabije. Pascal Siakam je ubacio 12 koševa, a uputio je 18 šuteva, dok su Marc Gasol i Danny Green kombinirano ubacili 14 poena.

Treća utakmica finala bit će odigrana u Oracle Areni u Oaklandu u noći sa srijede na četvrtak, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu. I u četvrtoj utakmici, koja je na rasporedu dva dana poslije, Golden State će biti domaćin.

Linker
24. travanj 2024 19:59