Mario Hezonja
 Reuters / USA TODAY Sports
PRONAŠLI MU PRAVU POZICIJU

ZALUDIO AMERIKANCE! SVI SU ODUŠEVLJENI HRVATSKIM 'ČUDOVIŠTEM' KOJE IZGLEDA NEZAUSTAVLJIVO 'Svima sam već govorio da je ovo moja prirodna pozicija...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2019. 13:47

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odigrao je još jednu briljantnu utakmicu u dresu New York Knicksa. Ovog puta Wizardsima je urpao 30 koševa i to samo dva dana nakon što je postao tek drugi Hrvat poslije Tonija Kukoča koji je ostvario triple-double učinak u NBA ligi.

U nedjelju je drugi put startao na mjestu plejmejkera umjesto ozlijeđenog Emmanuela Mudiaya i pogodio 12 of 21 šuta za Knickse, te uz 30 poena ostvario šest skokova i pet asistencija.

Čini se kako je trener Knicksa David Fizdale konačno pronašao pravu poziciju za Hrvata koji izgleda nezaustavljivo na poziciji playa, a u izjavama nakon utakmice protiv Washingtona poručio je kako nema namjeru stati.

- Nećemo odustati od te ideje. Odigrao je tri fenomenalne utakmice i nastavit ćemo ga pratiti i potom vidjeti gdje će ga to sve odvesti i je li ovo uistinu mjesto na kojem bi trebao igrati i u budućnosti.

Također valja istaknuti kako Hezonji ugovor s Knicksima ističen na kraju sezone i od ljeta će biti slobodan igrač, ali sam je kazao kako bi volio ostati u klubu.

- Spreman sam za razgovor s Jamesom Dolanom. Ako me nazove 1. srpnja, to je to - rekao je Hezonja nakon pobjede protiv Wizardsa, a potom se kratko osvrnuo i na novu ulogu u momčadi.

- Već sam i kod kuće govorio kako je to moja prirodna pozicija. Jako sretan i drago mi je da su me Fiz i Keith Smart stavili na tu poziciju - prenosi NY Post Hezonjinu izjavu i istične kako je trener Fizdale stvorio čudovište na toj poziciji.

Unatoč pobjedi Knicksi su ostali posljednji na ljestvici Istočne konferencije sa slabim učinkom od 16 pobjeda i 64 poraza. Washington je predvodio Jeff Green s 19 koševa, Thomas Bryant dodao je 17 poena, a Bobby Portis 11 koševa i 10 skokova.

Mario Hezonja u posljednje tri utakmice (dvije kao startni play):

* 25 poena po utakmici

* 10,3 skokova

* 7 asistencija

* 1,7 ukradenih

* 53,7% šuta

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 14:50