Peđa Milosavljević / CROPIX
NOVO LICE POD TORNJEM

NEOČEKIVANO AMERIČKO POJAČANJE U CIBONI Hrvatski prvak doveo bivšeg NBA košarkaša koji je briljirao igrajući za Crvenu Zvezdu

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 14:10

Košarkaški prijelazni rok je u punom zamahu, a hrvatski ABA-ligaši, Cibona i Zadar, dosta kasne za regionalnom konkurencijom u slaganju rostera za sljedeću sezonu. No, danas je zagrebački klub objavio kako je novi igrač 'Vukova' 26-godišnji Amerikanac Quincy Miller.

Miller je nakon sveučilišne karijere na draftu 2012. izabran 38. pickom od strane Denvera u kojem je igrao dvije sezone, ali bez većeg učinka. Okušao se i u Sacramento i Detroitu, a zatim se okrenuo europskoj karijeri.

Prvi klub na 'Starom kontinentu' bila mu je Crvena zvezda u kojoj je odlično igrao u sezoni 2015./16. te je izabran u drugu najbolju petorku Eurolige. To mu je donijelo transfer u Maccabi iz Tel Aviva, a tamo počinju njegovi problemi s ozljedama.

https://twitter.com/kk_cibona/status/1157216091741065216

U izraelskom klubu se nije naigrao, pokušao se nametnuti u Brose Bambergu i u portorikanskom Piratas de Quebradillasu, a posljednji klub mu je bio španjolski Joventut. No, Miller nije nikada zaigrao u Joventutu zbog ozljede pa će u Ciboni zaigrati prvi put nakon praktično dvije godine.

Linker
19. travanj 2024 20:27