REUTERS
PRIPREME ZA SP

NEPODERIVI LUIS SCOLA PONOVNO NA ARGENTINSKOM POPISU Gaučosi sastavili respektabilnu reprezentaciju, Talijane muče ozljede najvećih zvijezda

Ozljede Luigija Datomea i Danila Gallinarija mogle bi značajnije utjecati na formu Talijana.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 13:18

Sergio Hernandez, izbornik Argentine, objavio je konačni popis reprezentacije koja će za tri tjedna pokušati na SP-u u Kini doći do drugog najboljeg mjesta od svih američkih selekcije i samim se time direktno plasirati na Igre u Tokiju.

Na popisu je kombinacija iskustva, koje predvodi nepoderivi 39-godišnji Luis Scola, ali ima tu i zanimljivih igrača, pa bi Argentina opet mogla biti opasna. Ne treba dvojiti - tko je želi pobijediti, morat će je prije svega fizički istrpjeti, a to nikada nije lako.

Na Hernandezovu se popisu nalaze: Nicolas Brussino, Agustin Caffaro, Facundo Campazzo, Gabriel Deck, Marcos Delia, Maximo Fjellerup, Tayavek Gallizzi, Patricio Garino, Nicolas Laprovittola, Lucio Redivo, Luis Scola i Luca Vildoza.

Argentina je u uvodnoj skupini SP-a s Južnom Korejom, Nigerijom i Rusijom.

S druge strane Atlantika, Italija je u Veroni svladala Senegal prilično uvjerljivo, sa 111:54, uz 15 poena Pietra Aradorija i Michelea Vitalija te deset poena uz po pet skokova i asista Alessandra Gentilea. Italija nije, međutim, igrala s tri jako važna igrača.

Doduše, Marco Belinelli nije u problemu, ali bi ozljede Luigija Datomea i Danila Gallinarija mogle značajnije utjecati na formu Talijana. Naime, Gallinari, prema zadnjim informacijama, neće moći odigrati niti jedan pokus do početka SP-a, dok bi Datome mogao igrati pokuse tek tjedan dana uoči prvog podbacivanja u Kini.

Na istom turniru u Veroni Rusija je svladala Venezuelu sa 69:54, uz 16 poena Andreja Voronceviča, 14 je dodao Vitalij Fridzon, a deset Nikita Kurbanov. Nije igrao Aleksej Šved.

Linker
16. travanj 2024 19:29