CROPIX
USKORO IMENOVANJE 13. IZBORNIKA?

NEŠTO SE KUHA U HRVATSKOJ KOŠARCI! VEĆ SE ZNA IME NOVOG IZBORNIKA? Jedan je čovjek glavni kandidat za preuzimanje reprezentacije Hrvatske!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 15. travanj 2019. 22:07

Informacija da bi novi hrvatski izbornik, 13. od osamostaljenja, trebao biti Veljko Mršić u ponedjeljak nije bila provjerljiva...

- Koliko znam, ja sam još uvijek izbornik - rekao je Dražen Anzulović.

- Proteklih tjedana sam imao nekoliko sastanaka u Savezu i ništa nije sugeriralo da bismo se rastali.

Na tom tragu je i Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

- Dražen Anzulović je naš izbornik.

A ide li se prema njegovoj smjeni?

- Na to nemam komentara - rekao je Vranković.

Osijek, 140918. 
Kosarka. 
Dvorana Gradski vrt. 
Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko kosarkasko prvenstvo u Kini izmedju Hrvatske i Litve. 
Na fotografiji: Dino Radja i Strojko Vrankovic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Uglavnom, sve ovo će još potrajati, odnosno za bilo kakvu službenu potvrdu morat ćemo pričekati Anzulovićevu smjenu jer i sam Mršić kaže:

- Ne, nije istina da sam izbornik, i dalje sam sportski direktor Cedevite.

Na pokušaj da malo dublje zagrebemo u tu temu, Mršić se povukao.

- Hrvatska ima izbornika i dok je tako nema smisla pričati o bilo čemu.

Ono što se pak dalo zaključiti iz šturih odgovora negdašnjeg kapetana reprezentacije (karijeru zaključio kao igrač s najviše nastupa, kasnije su ga preskočili Roko Ukić, Nikša Prkačin i Marko Popović) je da se tu ipak nešto kuha, prije svega jer su svi uključeni u priču prilično tajnoviti kad se spomenu potencijalni pregovori oko angažmana novog izbornika, dok neke informacije idu čak do toga da je Mršić već počeo slagfati stručni stožer s kojim će krenuti u novu avanturu.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Dražen Anzulović je, podsjetimo, Hrvatsku preuzeo prije točno godinu dana, usred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje je Ivica Skelin otvorio porazima u Nizozemskoj i kući od Italije pa onda i od Rumunjske prije no što su u Zadru svladani Nizozemci. Start je bio sjajan jer smo s NBA igračima ostvarili gostujuće pobjede u Italiji i Rumunjskoj, plasirali se u drugi krug, da bi nas već u rujnu na zemlju spustili Poljaci i Litavci. I sa 1-3 u sljedeća dva kvalifikacijska ciklusa više nismo dobili ni priliku se dignuti...

Međutim, neodlazak na Svjetsko prvenstvo nije rezultirao smjenom nakon što je Anzulović predao izvještaj Savezu, a kako je iza njega tek prva od tri godine ugovora, to se može dogoditi samo jednostrano, odnosno odlukom Upravnog odbora. Kad će se to najviše tijelo sastati i raspravljati o aktualnom izborniku jer o novom bi onda razgovarali tek kad im ga predloži Stručni savjet na čijem je čelu Dino Rađa, saznat ćemo nakon Uskrsa.

- Sljedećih tjedan dana me nema u Zagrebu pa i zbog toga ne želim ništa dodatno pričati - zaključio je predsjednik Stojko Vranković.

U prijevodu bi to trebalo značiti da će Hrvatska nakon Uskrsa dobiti dobvog košarkaškog izbornika, već četvrtog u posljednje dvije godine tijekom kojih čelnici Saveza djeluju prilično izgubljeno, bez bilo kakve ideje i ozbiljnijeg plana za našu reprezentativnu budućnost, koja će očito uskoro biti u rukama Veljka Mršića, čije će imenovanje bez sumnje biti uvjetovano odlaskom s mjesta sportskog direktora Cedevite...

Linker
24. travanj 2024 15:25